Buna ziua,
Mama mea a primit o decizie de desființare a postului cu un preaviz de 20 zile, fără însă a fi precizata data concretă a încetării activității. Cei de la șomaj spun ca nu este corect și ca nu pot înregistra doc, fostul angajator spune ca nu poate modifica decizia și nici face alta și ca cea veche este corecta. Cum s ar putea debloca aceasta situație?
Codul Muncii, SECTIUNEA 6 - Dreptul la preaviz:
Art. 76 . [continutul deciziei de concediere]
Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina in mod obligatoriu:
a) motivele care determina concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de prioritati, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai in cazul concedierilor colective;
d) lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant, in conditiile art. 64.
Art. 77 . [începutul efectelor deciziei de concediere]
Decizia de concediere produce efecte de la data comunicării ei salariatului.
Pe de alta parte cei de la somaj prefera sa nu riste si sa adune ei data deciziei de concediere si cele 20 zile de preaviz, asa ca cer sa gaseasca in decizie data incetarii.
Puteti sa incercati cu cele 2 clauze aratate din Codul Muncii si cu Decizia sa mergeti in audienta la Director/Directoare, Sef serviciu la somaj, si in baza adnotarii si acceptarii responsabilitatii de catre un Sef sa vi se primeasca documentul, pentru ca din nefericire, acesta este conform legii.
Puteti sa-l rugati pe fostul angajator sa va ajute, si sa emita o Nota de precizare la Decizie, in care sa adauge un articol ca data incetarii contracului este Z+1 (adica mama dvs. a fost la serviciu pe 31, data incetarii este 01 din luna urmatoare), avand in vedere ca nu doreste sa modifice decizia.
Preaviz
shumy
Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema:
1) am revenit din concediul pentru cresterea copilului si mi s-a adus la ... (vezi toată discuția)