avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pretentii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pretentii

In 2017 asociatia de prorprietari m-a dat in judecata ca nu le platesc cheltuieli comune de cativa ani. refuz sa le dau bani pentru ca nu fac nimic si au adus blocul in stare deplorabila. Am facut cerere reconventionala prin care am demonstrat ca cel care semnase cererea nu avea calitate de reprezentant, el fiind ales prin alegeri neconvocate legal. Li s-a respins actiunea. Acum, in 2019 au bagat alta, din nou. Vad ca judecatorul a vazut ca sunt aceleasi parti si aceleasi obiect, pretentii si l-a trimis la completul investit initial. Si actualul semnatar al cererii este ilegal ales. La ce sa ma astept, pot relua acelasi model cu cererea reconventionala, va rog? Autoritatea de lucru judecat poate fi invocata?
Multumesc foarte frumos!!
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 22:43, 6 Iulie 2019
Ați formulat reconvențională pentru că aveați și Dvs. pretenții în legătură cu cererea reclamantului?
Dacă noul dosar este identic cu cel juecat deja, puteți invoca autoritatea de lucru judecat.
Iar dacă subzistă chestiunea reprezentantului ales nelegal. da, o puteți invoca.
Multumesc foarte mult de ajutor. Nici nu stiu ce sa va raspund daca dosarul este identic ca nu am primit cererea de chemare in judecata. Am vazut pe portal doar dar sigur este vorba despre faptul ca nu le platesc cheltuielile comune. Din 2017 pana in 2019 au trecut 2 ani, ce inseamna sa fie identic, in acest caz? Sunt aceleasi parti dar e vorba despre alti bani, s-au adaugat bani la suma ceruta initial care suma nu a putut fi executata pentru ca cererea li s-a respins. Deci, este vorba tot despre banii de intretinere (impropriu zis ca eu am totul platit individual nu la comun), tot despre aceeasi asociatie si tot despre mine ca parata. Se considera dosar identic? Nu stiu... Ma ajutati foarte mult. Multumesc.
dacă sunt alte sume, din altă perioadă, obiectul dosarului este diferit și nu puteți invoca autoritatea de lucru judecat.
așteptati sa primiti cererea de chemare în judecata ca sa stiti cu exactitate despre ce este vorba.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2019
Geanina DRIAN, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucru judecat? VictorArditti VictorArditti Am fost dat in judecata in anul 2017 de asociatia de proprietari in 2017 pentru pretentii cheltuieli comune. S-a respins actiunea pe baza exceptiei lipsa ... (vezi toată discuția)
Asociatia pensionarilor bucuresteni nelicartianu nelicartianu Asociatia Pensionarilor Bucuresteni, am depus dosar judecatorie pentru validarea noului comitet si a presedintei. S-a respins pentru ca am atasat la dosar ... (vezi toată discuția)
Cod civil repunere pe rol otto2007 otto2007 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: Pot cere instantei ca un proces suspendat sa ramana suspendat pana la solutionarea unui alt proces avand aceleasi ... (vezi toată discuția)