Buna ziua! Daca am dat un concurs pentru un post ( la stat,) si l.am obtinut fiind in concediu prenatal si lucrand la o alta firma, cum as putea proceda pentru a-mi da demisia de la vechiul job si a-mi face contractul la noul job, avand concediu deja dus la actualul serviciu
Tin sa specific, ca o sa intru curand in postnatal. Si vreau sa stiu cum imi pot pastra noul loc de munca. Daca nu pot intrerupe acest concediu de crestere
1. Demisia reprezintă actul unilateral de voință a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă.
In acest caz, intocmiti o cerere de demisie pe care o depuneti la actualul angajator care este obligat s-o inregistreze.
Codul muncii sancționeaza angajatorii care refuză să înregistreze demisia unui salariat cu amendă cuprinsă între 1500 și 3000 de lei.
2. De asemenea, puteti depune o cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor.
3. In situatia in care postulla care ati fost admisa este de natura contractuala, atunci :
Candidaţii declaraţi admişi la concursul de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcţii contractuale sunt obligaţi să se prezinte la post în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data afişării.
Prin excepţie de la prevederile de mai sus), în urma formulării unei cereri scrise şi temeinic motivate, candidatul declarat «admis» la concurs poate solicita, în termen de 3 zile lucrătoare de la afişarea rezultatului concursului, un termen ulterior de prezentare la post, care nu poate depăşi 20 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului pentru funcţiile de execuţie şi 45 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului pentru funcţiile de conducere.
Pai si cele 42 de zile obligatorii de postnatal? Cum as putea sa ma prezint la noul kob, daca sunt obligata sa stau 42 de zile legale acasa.
Nu pot sa imi faca contractul dupa terminarea acestor 42 de zile ?
Calcul termen
ContSters498670
Buna ziua. In urma castigarii unui concurs, am fost declarat admis pe un post la stat. In prezent lucrez la privat si am termen de preaviz, in caz de demisie, ... (vezi toată discuția)