avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,
Ma numesc Doina si fac parte dintr-o familie cu doua fete ( fiind surori doar dupa mama ) iar in urma decesului mamei si a dezbaterii succesorale, mi-a revenit un procent din apartamentul parintilor. Mentionez ca dupa decesul tatalui meu vitreg, sora mea nu a facut succesiunea dupa tatal ei. In urma cu un an a decedat si sora mea, ramanand in apartamentul parintilor unicul nepot al surorii mele. Nici acest nepot nu a facut succesiunea care trebuia facuta de sora mea.I-am explicat ca imi vreau partea din apartamentul parintilor iar el nu vrea sa faca nimic in acest sens.
Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac pentru a dobindii ceea ce imi revine legal in urma dezbateri succesorale doar dupa mama ?
Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2019
dana m. (bv), utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
actiune de partaj succesoral prin instanta.
aceasta este singura solutie atunci cand mostenitorii nu se inteleg.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mergeti la notar, faceti verificarile succesorale privind dezbaterea succesiunii, iar ulterior Notarul va pronunta o Incheiere prin care va constata ca succesiunea nu poate fi dezbatuta pe cale notariala. Cu acea Incheiere mergeti apoi la un avocat sa va redacteze actele pentru dezbaterea succesiunii si partaj succesoral. Notarul va solicita acte sa formeze dosarul pe care trebuie sa i le puneti la dispozitie (certificat de deces in original)
Avocat Balasa-Niculescu Maria-Stefania,
Buna seara,
Asa cum am mentionat mai sus eu am facut succesiunea dupa mama caci dupa tatal vitreg nu aveam ce succesiune sa dezbat. Astfel eu doresc doar sa fiu despagubita financiar conform succesiunii dezbatute pentru partea mea de la mama. Aflandu-ma in aceasta situatie trebuie sa mai merg iar la Notar sau contactez un avocat si merg direct in instanta ?
Va multumesc.
Atunci faceți doar Partajul! Dacă părțile se înțeleg - Partajul se poate face la notar!
Dacă nu va înțelegeți - atunci in instanța!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)
Mama mea vitregă a decedat cu o lună înaintea tatălui meu. nu au avut copii împreună, dar ea a avut o soră. cine poate iniția dezbaterea succesiunii? Veronicas Veronicas Bună ziua, am urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat, sotia sa (mama vitrega) a decedat si ea in urma cu o luna înaintea tatalui meu. Cei doi nu au copii ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune gimmarian gimmarian buna ziua suntem 2 surori si tatal nostru a decedat pe 9 februarie 2011 ,inca nu am facut taxa de succesiune deoarece nu stim exact cum sa procedam. el a ... (vezi toată discuția)