avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi-a fost suspendat permisul în decembrie 2018, am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi-a fost suspendat permisul în decembrie 2018, am contestat PV-ul dar am pierdut procesul. Nu am făcut apel în termen, care e statusul meu acum?

Buna seara,

Mi-a fost permisul suspendat in Decembrie 2018, pentru o perioada de 30 de zile, pentru depasire pe linie continua. Eu am inceput depasirea pe linie discontinua fapt pentru care am contestat in instanta.

Dupa cateva luni, am pierdut procesul si am avut 30 de zile sa fac apel, lucru pe care nu l-am facut nedorindi sa continui aceasta poveste. Acum 3 zile au trecut cele 30 de zile.

Care este statusul meu acuma? Nu scrie nicaieri in motivarea instantei si tot ce am primit de la judecatorie ce se intampla cu permisul meu. Am sunat la DRPCIV - relatii cu publicul de 45 de ori si tot de atatea ori au incercat sa imi faca legatura cu Politia Rutiera, fara succes.

Pe internet parerile sunt impartite si as avea nevoie de feedback-ul vostru. Am inteles ca trebuie sa astept o alta hartie care o sa ma notifice ca am la dispozitie 15 zile in care sa predau permisul?

Multumesc mult de ajutor,

Horia
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:31, 30 Iulie 2019
Instanță s a pronunțat practic pe plângerea dvs,nu intra in atribuțiile sale sa va dea sfaturi juridice,cum și când sa depuntii permisul.In cazul in care nu ati inteles sa formulati calea de atac, în termen de 15 zile de la comunicarea prin posta către dvs a soluției pronunțate trebuia sa depunerti permisul.Daca nu ati facut acest lucru perioada de suspendare a crescut.
In termen de 15 zile +30=45 de la comunicare. Termenul pentru depunere apel incepe dupa comunicare.
E simplu.Acum in loc de 30 de zile vei sta 60 de zile.Cand il vei preda ti se va da o dovada valabila pana la orele 00.00 ale zilei respective
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2019
alexia87, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la data primirii prin posta a comunicarii, ati avut 30 de zile de depus apelul la judecatorie. Daca nu ati facut apel la hotararea din prima instanta, trebuie sa mergeti la judecatorie sa va puna parafa cu definitiva pe hotarare, apoi mergeti la ghiseul din Udriste in termen de 15 zile ca sa depuneti permisul pt cele 30 de zile. Daca depasiti termenul de 15 zile, vi se mareste perioada de retinere a permisului cu 30 de zile.
Salutare,

O sa va spun eu exact cum sta treaba, acuma ca am trecut prin acest proces cap-coada.

1. Se calculeaza 30 de zile de la data la care ai primit plicul.
2. Dupa ce se termina cele 30 de zile, acestea reprezentand practic zilele in care poti face apel ( conform sentintei ), se calculeaza iar 15 zile pe care le ai la dispozitie pentru a depunde permisul.
3. Daca esti in situatia in care ai buletin de BV si PV-ul a fost intocmit in acelasi judet Brasov, atunci trebuie sa mergi IJP Brasov, nu in alta parte, pentru a il preda.
4. Ai nevoie inainte sa mergi la judecatorie ca grefierul sa iti puna pe sentinta, stampila de DEFINITIVA.
5. Eu am tras cat am putut de cele 45 de zile ( 30 + 15 ) si m-am apucat sa il predau cam pe ultima suta de metri astfel cand am ajuns in BV, era vacanta judecatoreasca si stampile se puneau numai intr-o joi, fiind prea tarziu pentru mine ca sa ma incadrez in cele 15 zile.
6. Daca esti in situatia de la punctul 5, te duci frumos la FAN curier ( sau posta sau alt curier ), pui in plic permisul cu copie la toata sentinta inclusiv copie dupa plic ( ai grija sa aiba ambele stampile plicul ) si il trimiti cu confirmare de primire catre IPJ Rutiera. Se ia in considerare data de pe AWB, la care tu l-ai trimis.

Vineri a fost ultima mea zi in care am putut sa predau fara sa primesc inca o luna in plus pentru intarziere, vineri am facut AWB, a fost in regula desi a ajuns la politie luni.

Ms, Horia.

Alte discuții în legătură

Termen returnare permis conducere dupa respingerea plangerii. Mihail Preda Mihail Preda [i]\"Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul X, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov, privind ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească permis Andrei Gabriel10 Andrei Gabriel10 Am pierdut un proces împotriva unui PV de contravenție pentru suspendare permis pe data de 08.02.2023 si au trecut cele 30 de zile in care pot face apel ... (vezi toată discuția)
Predare permis dupa pierderea contestatiei dar hotararea fiind neredactata mariustz mariustz Buna ziua, Se da urmatorul caz, contestatie pierduta luna trecuta in fond, cu drept de apel 30 zile de la comunicare. Comunicarea nu s-a facut pentru ca ... (vezi toată discuția)