A decedat un bunic care a lasat un imobil, un apartament catre o nepoata, majora. In familia acestei nepoate mai exista parinti, frati si verisori. Toata lumea renunta la acest apartament pentru a-i reveni acestei fete.
Dar, aceasta fata, mai are o sora majora cu handicap pusa sub interdictie si TOT EA este tutorele surorii. Prin urmare, ea in numele suorii ei cu handicap poate renunta la partea ei din imobil ?
Nu se prea înțelege care ar fi întrebarea dvs. Bunicul este moștenit de copii, NU de nepoți. Doar nepoții cărora le-a decedat părintele înaintea bunicului, participă la succesiune în numele părintelui decedat.
Adrianro2019
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Am scris ca exista frati, parinti, verisori... Nu am intrebat cine trebuie sa participe.
"A decedat un bunic care a lasat un imobil, un apartament catre o nepoata, majora. In familia acestei nepoate mai exista parinti, frati si verisori. "
A lăsat cum? S-a încheiat vreun act în timpul vieții, a lăsat prin testament, a lăsat verbal?
Ideea e ca rudele vin la succesiune într-o anumită ordine.
Evident, prioritate au copiii, apoi nepoții, stranepotii etc
Ce s-a întâmplat cu copiii bunicului?
Adrianro2019
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamna, în textul meu, la sfarsit am pus o întrebare. Eu la ea caut raspuns. Dacă știți sa răspundeți si doriti, raapundeti-mi. Multumesc.
raluk0207
Utilizator 3din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Va intreb, pentru că în contextul de mai sus, s-ar putea ca intrebarea dvs să fie complet inutilă, în sensul că sora dvs poate nici nu are vocație succesorala. Sau are, dar pana acolo pot fi dezbătute mai multe mosteniri, în raport cu care pot exista mai multe declarații de acceptare/renunțare.
Oricum, doamna, nu ar strica ceva mai multa decenta din partea dvs, având în vedere că ne pierdem timp gratuit ca să aflăm mai multe detalii despre situația dvs.
Dar ca să vă răspund la întrebare, NU.
Tutorele nu poate renunta la succesiune în numele persoanei incapabile. Motivul legal este ca declaratia de renunțare este personală, se poate face doar cu încuviințarea instanței, ceea ce sunt slabe sanse sa obțineți, avand in vedere ca tutorele trebuie să vegheze asupra intereselor persoanei pe care o ocrotește, nu sa o lase pe drumuri.
Alte discuții în legătură
Mostenire
IRMA-C
in anul 1981 s-a facut succesiunea dupa bunicii mei decedati (1980) ;conform actului de mostenire ca mostenitori am ramas eu-nepot de fiu decedat(1977) ... (vezi toată discuția)