avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Republicare Cod Fiscal
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Republicare Cod Fiscal

Nu credeti ca a venit timpul ca legiuitorul roman sa republice oficial toate legile extrem de importante (cod fisca, cod penal, cod de procedura penala, cod de procedura fiscala, etc.), care au suferit nenumarate modificari in ultimii ani?

Care credeti ca este motivul pentru care nu s-a realizat aceasta republicare? Asteptam parerea dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:04, 22 Mai 2007
DA, este mai mult decat necesar sa fie republicate toate legile, cu norme metodologice cu tot, pentru toate domeniile . Nerepublicarea lor ne face sa credem ca , ori nu mai exista profesionisti in compartimentele juridice de la nivelul oricarui minister, ori este intentionata nerepublicarea legilor de baza , cu intentia de a ne prinde pe picior gresit pe noi ceilalti, persoane fizice sau juridice ca nu aplicam corect legislatia in vigoare. Sau nu se vrea cunoasterea in totalitate a obligatiilor si a facilitatilor decat de anumite persoane si se mizeaza pe faptul ca este foarte greu sa fii la curent in orice moment cu orice modificare de act normativ datorita multiplelor actualizari.
Oricum ai judeca lucrurile , este jenanta situatia din Romania din punct de vedere legislativ.
Sunt absolut de acord cu republicarea acestor texte in forma revizuita, valabila actual.Este deosebit de obositor sa citesti un text si sa verifici 100 de pagini de modificari.
Cred ca nu s-a realizat asta pentru ca cei care ar trebui sa o faca nu si-au propus sa o faca.Nu cred ca tehnic este complicat sau scump.
Sunt firme care tin evidenta legislatiei si cand ajung la o lege modificata apare din nou legea dar cu modificarea facuta ,avand adnotarea ... ca art.... modificat cu O.U. nr... sau art. abrogat cu.... (legea 571 este adnotata de 6-7 ori ) Dar aveti dreptate ca trebuiesc republicate de M.Of.
Da, este foarte necesara republicarea Codului fiscal si a legislatiei in general.Mai mult decat atat, este necesara revizuirea si completarea legilor de asa maniera incat sa nu mai existe loc de interpretare. Sunt multe scapari care conduc la situatii lacuniare.
sunt de aceeasi parere. este imperios necesar sa fie republicat codul fiscal si apoi sa nu se mai faca mereu modificari. lucrez in domeniu si suntem innebuniti de foarte multele modificari, dar traim in romania nu?

Alte discuții în legătură

Decizie numerotare facturi ana & maria ana & maria doamnele de la audit imi cer o decizie tip de numerotare facturi . daca are cineva un model va rog ajutati un biet ... (vezi toată discuția)
Tehnica legislativa. la ce data intra in vigoare o lege republicata? ContSters61634 ContSters61634 Salut, Am o mică nedumerire, republicarea unei legi la ce data intră în vigoare la data republicării sau tot la 3 zile? Poate pare banal dar am o ... (vezi toată discuția)
Privitor la aplicarea legii193/2015 ady3fan ady3fan As dorii unele lamuriri, privind societatile de asigurari auto, privind reducerea cu 50% a politei RCA pentru persoanele posesoare de certificate de incadrare ... (vezi toată discuția)