avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort notarial cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort notarial cu minor

Suntem amandoi de acord sa divortam la notar,dar in legatura cu programul copilului nu ne putem intelege..i.am spus ca as vrea sa vin sa.l iau pe copil de acasa cand pot,la plimbare sau ceva de genul asta..mi.a spus ca nu am dreptul sa.l iau de acasa pana la 4 ani,(copilul are 3 ani) ca asa zice legea...dar,daca divortam la notar nu este totul pe cale amiabila?de ce imi sare cu legea in fata?si as vrea sa stiu daca asa este,nu am voie sa iau copilul de acasa pana la 4 ani?Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aiurea, nu exista asa ceva in lege, il puteti lua la orice varsta. Daca nu veti cadea de acord, va trebui sa divortati in instanta, aceasta va hotari si in privinta programului.
Pana la instanta apelati la un tert, fie avocat sau un prieten, un membru al familiei care sa ii explice ca in ce priveste vizita nu conteaza ca are copilul 3 ani sau 4 ani si ca veti obtine oricum in instanta un program care va cuprinde si luarea copilului la domiciliul dvs
Daca nu cadeti de acord singura variantă este instanta.Nu exista astfel de prevederi în legislație sunt inventate de cel care le invoca.
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
aveti voie! doar ca la 4 ani- copilul este dependent de mama.
O sa intampinati probleme de genul ca dupa doua ore copilul vrea sa mearga la mama.
Am avut aceasta situatie si dupa programul de joaca al copilului, seara , copilul vroia inapoi la mama.
Legal -aveti voie sa -l luati conform programului normal: doua weekenduri pe luna, jumatate din vacantele scolare, de Craciun o saptamana si de Pasti la fel, etc.
daca nu va intelegeti privind programul- notarul nu desface casatoria.
Veti rezolva doar in instanta. Avocat Stefania Balasa-Niculescu
Daca nu survine un acord, asa incat sa divortati pe cale notariala, va trebui sa va adresati instantei de tutela .

Acordul dumneavoastra trebuie sa vizeze toate aspectele divortului.

In cazul in care depuneti documentele, in vederea transarii divortului, pe cale notariala, si nu va prezentati, in vederea semnarii emiterii certificatului de divort, pierdeti onorariul avansat notarului public.

Va sugerez sa consulati un avocat, in prealabil , asa incat sa cunoasteti in concret ce efecte produce divortul.

Ulterior , puteti alege varianta cea mai avantajoasa pentru dumneavoastra, dintre cele doua reglementate de lege : varianta notariala, ori varianta judiciara.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare avocat dariaconstantin dariaconstantin Bună ziua, sper ca cineva sa.mi dea o soluție la următoarea situatie: Am început procesul de divorț, eu sunt plecat în străinătate și am angajat un ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita minor dariaconstantin dariaconstantin Bună seara, Va rog dacă ma puteți ajuta în următoarea situație: sunt divorțat, și am ajuns inițial la o înțelegere cu mama copilului meu. I.am ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am nevoie de ajutorul dvs. sotul doreste sa divortam ... emanuela_ab emanuela_ab Buna seara, Am nevoie de ajutorul dvs. Sotul doreste sa divortam .Voi fi de acord cu divortul la notar ptr a nu duce copilul (15ani) la tribunal Imi trebuie ... (vezi toată discuția)