avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Calcul pensie de intretinere de catre firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Calcul pensie de intretinere de catre firma

Buna ziua,
Din momentul in care am depus cererea pentru pensie de intretinere a copilului la judecatorie si pana in momentul in care am depus hotararea judecatoreasca la sediul firmei sotului meu, a trecut un an.
Dupa aceea, firma a inceput sa livreze banii in cont, cu exceptia a 2 luni cand a gresit si a trimis banii aiurea. Cand i-am sesizat greseala, contabilul mi-a spus ca acesti bani se vor adauga la cei pe care trebuie sa-i dea din urma.
Acum mi-a zis ca nu mai are de recuperat din urma si a ajuns cu pensia de intretinere la zi. Trebuie sa-l cred pe cuvant? Cum pot sti daca a calculat corect? Exista vreo cere pe care pot sa i-o fac in acest sens?
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2019
rudolf_6200, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:11, 8 Iulie 2019
In hotarare sta scris cuantumul pensiei si data de la care trebuie platita. Puteti face singura calculul.
Sigur, puteti face si o solicitare la angajator, cu privire la situatia platilor (cuantum, mod de calcul, data platilor).
Multumesc frumos pentru raspuns. In cererea catre angajator, privind situatia platilor, este necesar sa precizez legea in baza careia fac cererea?
Nu aveți o bază legală prin care să obligați angajatorul să vă ofere date confidențiale ale debitorului, deci nu aveți ce articol de lege să precizați.

Angajatorul poate să vă dea informațiile solicitate pe riscul lui, și numai dacă vrea să își asume acest risc. Legal, numai o instanță de judecată poate cere astfel de informații, sau executorul judecătoresc dacă se derulează o executare silită.
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie de intretinere de catre firma rudolf_6200 rudolf_6200 Buna ziua, Din momentul in care am depus cererea pentru pensie de intretinere a copilului la judecatorie si pana in momentul in care am depus hotararea ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara la majora Adi si catalina vlascu Adi si catalina vlascu Buna ziua,fetita mea a facut 18 ani,in hotarare judecatoreasca ea are dreptul la pensie alimentara pana la aceasta varsta,dar ea este in cls a11a,trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca -divort ! ion-alin ion-alin In luna iulie a fost data o hotarare judecatoreasca in urma divortului . De atunci sotia mea nu a respectat hotararea judecatoreasca referitoare la capetele de ... (vezi toată discuția)