avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calcul pensie de intretinere de catre firma
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calcul pensie de intretinere de catre firma

Buna ziua,
Din momentul in care am depus cererea pentru pensie de intretinere a copilului la judecatorie si pana in momentul in care am depus hotararea judecatoreasca la sediul firmei sotului meu, a trecut un an.
Dupa aceea, firma a inceput sa livreze banii in cont, cu exceptia a 2 luni cand a gresit si a trimis banii aiurea. Cand i-am sesizat greseala, contabilul mi-a spus ca acesti bani se vor adauga la cei pe care trebuie sa-i dea din urma.
Acum mi-a zis ca nu mai are de recuperat din urma si a ajuns cu pensia de intretinere la zi. Trebuie sa-l cred pe cuvant? Cum pot sti daca a calculat corect? Exista vreo cere pe care pot sa i-o fac in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Bibi62 , utilizator 11:22, 8 Iulie 2019
Da, trebuie să-l credeți pe cuvânt pe angajator, că altă posibilitate nu aveți. Dar nu înțeleg de ce s-a ocupat angajatorul de trimiterea pensiei copilului, că potrivit legii, nu are nici o obligație.

Ați apelat cumva la un executor judecătoresc, și ați omis să precizați. Vă întreb, deoarece legea permite poprirea doar dacă este pusă de un executor judecătoresc.

Teoretic, angajatorul nu are permisiunea legală, să rețină bani din salariul angajatului, la o simplă cerere a debitorului.
In primul rand, multumesc pentru raspuns.
Nu am depus o simpla cerere, ci am depus hotararea judecatoreasca de stabilire a pensiei de intretinere minor, in care se precizeaza procentul de 15% pe care trebuie sa-l retina din salariu. Si pentru celalalt copil , din cealalta casatorie, s-a procedat la fel.
Angajatorul, care a facut viamentele poate sa va dea o situatie a viramentelor facute, putand sa verifcati situatia platilor. In acest sens trebuie sa depuneti o cerere la sediul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie de intretinere de catre firma rudolf_6200 rudolf_6200 Buna ziua, Din momentul in care am depus cererea pentru pensie de intretinere a copilului la judecatorie si pana in momentul in care am depus hotararea ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuiesc trimise angajatorului pentru pensie de intretinere? Dobrin Brasov Dobrin Brasov Buna ziua! As vrea sa stiu ce acte trebuie sa trimit la firma sotului pt. plata pensiei de intretinere minor? si cine ar trebui sa trimita aceste acte : eu ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara - poprire mara2017 mara2017 Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca definitiva in care scrie ca tatal copilului trebuie sa plateasca 25% din venituri + diferenta de bani de la momentul ... (vezi toată discuția)