Salut
As avea ei eu cateva intrebari. Am dat un avans acum 3 ani pt o casa si teren care urma sa fie contruita in anul urmator si predata la cheie cu toate utiitatile. Dupa mai bine de 3 ani timp in care am platit toata suma cu rata la banca si sacrificii enorme inca am probleme mari cu constructorul. Umiditate in casa, curte incompleta, pereti crapati pe stalpii de centura si placa de beton, canalizarea trece prin curtea unui alt vecin de care nu stiam nimic, balustrada este la vopsit de vreo 6 luni nicci macar o hartie de proiect cu garantie pe nimic pana acum. contractul de vanzare cumparare l-am facut anul trecut in vara in care erau precizate toate bransamentele insa el cu nenumarate telefoane si interventii le-a bagat dupa 10 luni.
In plus acum ca mai sunt multe lucruri de reparat si de terminat numai exista nimeni in santier bineinteles omul a luat alte lucrari iar pe noi proprietarii (vreo 5 la numar cu aceeasi problema) ne-a lasat cu ochii in soare.
Intrebarea mea ar fi?
Daca as vrea sa raportez cui trebuie sa ma adresez?
Pot castiga cu el in instanta ?
Apreciez orice raspuns!
Mersi Si bafta in continuare.
In primul rand cititi cu atentie contractul de vanzare-cumarare pe care l-ati semnat. Vedeti garantiile oferite, forta majora, conditiile de receptie lucrari, etc. Studiati proiectul de ctii.
Notificati singur sau impreuna cu ceilalti vecini/ proprietari constructorul, in scris cu nr. de inregistrare/ data (notificarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire) nominalizand toate observatiile/ nemultumirile dvs. Dati un termen pentru rezolvarea celor mentionate de dvs. in notificare si precizati ca dupa acest termen veti deschide actiune in instanta si veti cere daune materiale si/ sau daune morale.
buna ziua, doua intrebari:
- ati avut/ aveti diriginte de santier?
- ati semnat receptia finala? daca nu, si contractul e pus in intarziere, il puteti chema in instanta sa termine ce are de facut, fiindca dvs ati platit integral. daca da...
Receptie lucrari
crimea
Lucrez la o primarie pe postul de contabila .Am la plata niste lucrari efectuate in proportie de 0.25 din valoarea contractului adica 100000 lei din 430000 ... (vezi toată discuția)