avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubiri legea 164/2014
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubiri legea 164/2014

Suntem mostenitorii unui beneficiar al legii 164/2014 a decedat, intre timp s-au emis 2 titluri de plata pe care nu le putem incasa ! Azi am fost la CEC toti beneficiarii care sunt trecuti pe titlu de plata si mai putin mama care a decedat ,{ eu cu fratele cu certificatul de mostenitor pe care il avem, am dezbaturt succesiunea pe casa si pamant in 20 mai .2019} CEC -ul ne trimite sa imputernicim pe un beneficiar de pe titlu adica o procura speciala autentificata , ne ducem toti 8 persoane la un cabinet notarial , prezentam titlul si certificatul de mostenitor , si ne spune ca nu poate sa facem acea procura ca nu e specificat in certificatul de mostenitor acest titlu de plata, sa mergem la notarul unde am dezbatut succesiunea si sa facem si pentru acesta succesiune. Incerc o discutie telefonica la cabinetul notariului si mi se comunica urmatoarele: Nu poate sa faca ,ca trebuie urmata calea ca si la succesiunea dupa casa si pamant si nu se incadreaza in timp deoarece intra in concediu luna august si ne intalnim in data de 2 septembrie a.c cu inca ceva documente sa faca si impartirea pe cote, ceva de genul imi cer scuze ca nu am inteles poate prea bine .Mentionez ca nu era in posesia mea acest titlu ca il duceam . -la momentul dezbaterii succesiunii.
inrbarea mea este, de ce trebuie sa faca aceiasi procedura , adica sa scoata certificatele fiscale de la ANAF cand au fost scoase pentru succesiunea incheiata in 20.05.20019, parintii mei au inviat din 20/05/2019 si pana azi au facut datorii la stat ??? Casa este pe numele nostru acum, sau mi-au spus asa sa se scape de mine, chiar nu stiu ce sa mai cred!
Va multumesc frumos, cu deosebita stima , respect si multa multa consideratie !Va multumim ca existati si pentru timpul alocat!
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor Pitesti Pitesti Buna ziua, Se poate face o adaugare, suplimentare - nu stiu cum sa o denumesc- la un Certificat de mostenitor? Dupa dezbaterea succesiunii dupa tatal meu, a ... (vezi toată discuția)
Beneficiar al legii 164/2014 -mama mea care a decedat nleanca nleanca buna ziua! va rog frumos si foarte respectuos daca puteti sa ma indrumati ce pot sa fac in cazul urmator: mama mea este beneficiara a legii 164/2014 cu inca ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii intre cumnate... georgya2681 georgya2681 Suntem in urmatoarea situatie:soacra mea locuieste in casa socrilor ei neavand nici un titlu de proprietate pe numele ei(cat au fost in viata socrii nu le-au ... (vezi toată discuția)