avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare fara succesiune

Se poate face o intabulare fara succesiune ( doar pe baza titlului de proprietate emis de primarie ) ? Si daca ea s-a facut, fara a respecta legea, poate fi anulata din acest motiv?
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2019
cocoon, utilizator
Cel mai recent răspuns: cocoon , utilizator 13:17, 9 Iulie 2019
Daca proproprietarul terenului este decedat, nu. Trebuie dezbatuta succesiunea.
In ce sens nu a fost respectata legea?
Da, proprietarul terenului e decedat, sotia si copiii nu au succesiune. Si, totusi, au intabularea, E acesta un caz de incalcare a legii? Poate fi considerata nula o intabulare obtinuta in acest mod?
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2019
cocoon, utilizator
Nu. Probabil s-a facut cat traia proprietarul. Nu e nimic in neregula
Oricum se va face o noua intabulare, in baza certificatului de mostenitor
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2019
raluk0207, utilizator
Nu, nu a fost facuta in timpul vietii proprietarului. Pur si simplu lipseste. Vecina mea a facut intabularea iar topograful nu a respectat regulamentul de cadastru. Masuratorile au fost facute fara sa fiu anuntata, fara ca dosarul sa contina planul parcelar de la primarie, autorizatia de constructie a casei, care indica distanta cortecta intre garduri si imobile. El e bazat exclusiv pe declaratia proprietarului. pe date eronate, si se suprapune cu terenul meu. Una din anexe, care beneficia inainte de un spatiu generos, acum are picatura din streasina pe terenul lor. Ma intereseaza daca exista o cale mai scurta decat instanta pentru rezolvarea acestei situatii.
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2019
cocoon, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu georgix georgix buna ziua, va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare...... In cazul unui litigiu(revendicare teren ) sterasina casei este un indiciu pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)
Probleme la cadastru ili47 ili47 Avem Titlu de Proprietate ,am dori CF nou.Am semnat contract cu firma de topograf autorizat,am depus actele necesare ,PLAN PARCELAR vizat de Primarie ,extrase ... (vezi toată discuția)
Se poate modifica parcelare terenurilor si cadastru? iuliy iuliy am unteren pe care sa apucat o persoana sa construiasca pt ca acolo i sa facut cadastru(persoana avea terenul langa mine) am vazut ca cadastru a facut dupa ... (vezi toată discuția)