avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrarea in posesia unui teren ca si bun propriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrarea in posesia unui teren ca si bun propriu

Buna ziua,

Sotia mea are o datorie la banca din inaintea casatoriei si a fost executat silit, dar a mai ramas o suma destul de mare de achitat. Bunica mea recent a decedat si au ramas niste terenuri pe care am dori sa trecem in proprietatea mea. Cum as putea sa facem asta ca sa nu devine bunuri comune si sa fim siguri ca banca nu o sa-l ia?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:26, 10 Iulie 2019
Oricum nu sunt bunuri comune.
Bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii.
Bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii ale sotului care le mosteneste. Deci sotia nu va dobandi aceste bunuri iar banca nu le va putea executa.
Cu stima,

Caddy23 a scris:

Buna ziua,

Sotia mea are o datorie la banca din inaintea casatoriei si a fost executat silit, dar a mai ramas o suma destul de mare de achitat. Bunica mea recent a decedat si au ramas niste terenuri pe care am dori sa trecem in proprietatea mea. Cum as putea sa facem asta ca sa nu devine bunuri comune si sa fim siguri ca banca nu o sa-l ia?

Buna ziua,
daca dvs. nu aveti nicio calitate in contractul cu banca incheiat de sotia dvs. inainte de casatorie (adica nici macar girant sau coplatitor) atunci datoria catre banca este exclusiv a ei si prin urmare banca nu va putea executa bunurile dvs. ; iar mostenirea primita de dvs. , asa cum spuneau si colegii de mai sus, este bun propriu si asa va fi mereu, chiar daca a fost dobandita in timpul casatoriei. Chiar si la un eventual partaj, mostenirea primita de dvs. nu se va putea aduce la masa partajabila.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Datoria este proprie.
Pe bunurile dvs. proprii nu vor exista probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire executare silita HeheXD HeheXD Buna ziua,sotul meu a luat un credit pt nevoi personale in urma cu 2 ani pe care nu l a mai achitat si a fost inceputa procedura de executare silita impotriva ... (vezi toată discuția)
Poate fi executat sotul pentru creditul meu dinainte de casatorie? andrada_f andrada_f Buna ziua, In 2008 am facut un credit de nevoi personale fara girant, doar cu adeverinta de serviciu. In 2009 m-am casatorit. Am platit ratele pana in 2012. ... (vezi toată discuția)