avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Nelamurire executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Nelamurire executare silita

Buna ziua,sotul meu a luat un credit pt nevoi personale in urma cu 2 ani pe care nu l a mai achitat si a fost inceputa procedura de executare silita impotriva lui.Intrebarea mea este urmatoarea: Bunurile obtinute prin donatie sau mostenire pot fi executate silit?Sotul meu urmeaza sa primeasca un teren mostenire,ar putea fi executat silit chiar daca terenul este mostenit?De asemenea,eu detin o casa intr o alta localitate care este obtinuta prin donatie in timpul casatoriei.As putea fi executata silit pt datoria sotului?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:50, 10 Iulie 2019
Buna ziua,
Se pot executa toate bunurile proprii, chiar daca sunt primite prin donatie, vanzare-cumparare, dobandite in timpul cacatoriei sau in afara ei.
Pe scurt...pe poare executa orice bun propriu ( masina, casa, etc.), indiferent de modul de dobandire.
Chiar si bunurile comune, dobandite in timpul casatoriei, se pot executa-dar doar jumatatea ce revine sotului in cauza...
Dvs. sunteti trecuta in acel contract de imprumut ca girant, coplatitor....?
Nu sunt trecuta in contract ca girant sau coplatitor.
Atunci vor executa doar bunurile sotului...
Puteti discuta cu un avocat care sa va reprezinte in eventualul proces prin care sa se dispuna executia...
Vor fi executate silit doar bunurile personale ale soțului. Și moștenirile vor fi executate silit, și donațiile..., toate bunurile lui personale care pot fi scoase la licitație.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita sotie pt credit nevoi personale sot Anka1983 Anka1983 Deci problema mea este asa. Sotul a luat un credit de nevoi personale in prima luna de casatorie, nu am girat si semnat pentru el.Acum nu si-a platiti ratele ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga banca sa platesc? ron_ada ron_ada Sotul meu aveau un credit la o banca. A murit. Polita nu acopera cauza si banca m-a anuntat ca trebuie sa platesc rata in continuare. Daca nu platesc se ... (vezi toată discuția)
Se pot executa silit bunurile sotului? si in ce conditii? Mihaela_eu Mihaela_eu Am un credit de nevoie personale fara giranti pt care nu am obtinut reesalonare de la banca si nu mai fac fata sa achit. Nu am bunuri pe numele meu insa sotul ... (vezi toată discuția)