avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Viciu de procedura
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Viciu de procedura

Buna
Am primit o amenda de la politie,iar i cadrul procesului verbal am constatat urmatoarele greseli:
1. Actul normativ este scris ca oug 195b2R din ce inteleg eu si ar trebui sa fie in forma oug 195/ 2002 (nu retin anul exact) ,iar ca si articol scris 102/3/e ,la acest articol aliniatul 3 nu are paragrafe
2. Eu am refuzat sa semnez procesul verbal iar in locul semnaturii mele in rubrica respectiva apare scris " refuza sa semneze".desi exista o rubrica in procesul verbal care trebuie bifata,iar mai jos alat rubrica unde scrie martor asistent nume prenume cnp,necompletata.in acest caz ca eu nu am semnat procesul verbal nu ar trebui sa fie trecut si colegul politistului ca martor asistent ca eu nu am vrut sa semnez?
3. La rubrica unde scrie la ce judecatorie pot sa ma adresez politistul a completat ceva indescifrabil.
4. Mai este o rubrica: vehicul numar,asigurat cu polita,la societatea,valabila pana la- care nu este completata.

As dori sa stiu daca aceste lucruri pot fi considerate vicii in competarea procesului verbal si daca am vreo sansa reala in instanta.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:08, 10 Iulie 2019
Analfabetismul (mai mult, sau mai putin) functional al agentului constatator nu este inca motiv de anulare a unui PV de contraventie, conform legilor din Romania. In principiu, tot ce descrieti dvs. este considerat caz de nulitate relativa, adica va incadrati la prevederile unei decizii de prin 2007 a ICCJ:
[ link extern ]
Cautati alte motive, incadrabile la nerespectarea unor articole din OG2/2001:
[ link extern ]
Art.102(3) are paragrafe:
(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai urmatoarelor fapte:
a) conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune;
b) conducerea vehiculului cu deficiente periculoase la sistemul de franare sau la mecanismul de directie;
c) neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune;
d) [Articolul 102, alin. (3) , litera D. din capitolul VII a fost abrogat la 29-iun-2007 de Art. I, punctul 42. din Ordonanta urgenta 69/2007]
e) depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic.

Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut un accident cu trenul la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalizată doar cu crucea sf. andrei. mi-a fost suspendat permisul pe trei luni fără drept de conducere, este corect? oana8989 oana8989 Bună ziua.La trecerea la nivel cu calea ferata semnalizata cu semnul Sf Andrei am avut un accident cu trenul din cauza vizibilității reduse.Mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 4 ... Cornelia gh Cornelia gh Mi-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 4 luni pentru viteza..102km pe ora in localitate si depadire pe linia continua. .eram doar eu si ... (vezi toată discuția)
Un pic de ajutor va rog! albert33 albert33 Buna ziua. Astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 90 de zile pentru ca nu am oprit la timp la trecerea de cale ferata si barierele s-au lasat ... (vezi toată discuția)