avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cineva mă roagă să accept să-și pună pe buletin ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cineva mă roagă să accept să-și pună pe buletin adresa mea de domiciliu

Bună ziua! O cunoștință m-a rugat să accept să-și facă următorul buletin cu adresa mea (noastră) de domiciliu. Motivul este că nu are o proprietate în București, îi expiră buletinul și momentan trăiește în străinătate. Menționez că vechea adresă a persoanei este la un apartament care între timp s-a vândut și că apartamentul în care locuiesc eu este proprietatea mea și a soțului. Întrebarea este dacă acceptul nostru în această privință implică vreo obligație legală față de persoana respectivă. Nu se pune problema să locuim împreună. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: mara60 , utilizator 20:06, 10 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca atot domiciliaza in strainatate, sa isi faca pasaport crds. Ea nu mai are domiciliul in Romania, Corect e sa nu ii faceti buletin. Nu va afecteaza, decat ca va vine dvs corespondenta ei.. daca face credite de ex, nu cred ca va incanta sa tot primiti somatii de plata chiar daca nu va sunt adresate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu implica nicio obligatie legala.
Dar, va trebui sa aveti in vedere faptul ca persoana va detine in mod oficial adresa de acolo.
Orice corespondenta o va primi la adresa dvs. (eventuale citatii de pe la instante - daca este cazul; amenzi de circulatie primite pe teritoriul Ro., instiintari oficiale de la institutii , daca este cazul - de exemplu ANAF) .
Vă mulțumesc f mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte de identitate expirata!!! andinaa andinaa Fiindca buletinul meu urmeaza sa expire am mers la evidenta populatiei sa vad ce acte sunt necesare pentru eliberarea noului buletin si am aflat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Act de identitate pentru minor care locuieste in anglia Danadia Danadia Buna ziua, fiica mea implineste 18 ani in August si o sa mearga in tara in perioada aia. Trebuie schimbat buletinul si pasaportul dar noi locuim in Anglia. Cum ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman cu domiciliul in strainatate mike2012 mike2012 Daca legea prevede ca un cetatean roman cu domiciliul in strainatate nu poate detine decat pasaport ( el avand totusi in tara proprietati) atunci ma intreb, ... (vezi toată discuția)