avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chemare in judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chemare in judecata

Cum as putea da asociatia de proprietari in judecata pentru instalarea unor camere de luat vederi fara a cere acordul nostru, al proprietarilor? Majoritatea ne simtim urmariti fara acordul nostru.
Cel mai recent răspuns: m1205 , utilizator 09:01, 12 Iulie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie analizat mai intai legalitatea sau nelegalitatea...
Adresati o cerere scrisa la asociatie si apoi mergeti cu raspunsul la avocat.

Eu am inchis mai multe inregistrari in direct la asociatiile de proprietari.
Nu au dreptul sa vizioneze in direct...

Se pot gasi solutii care sa va garanteze drepturile fundamentale.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc pentru raspuns. Dar, din punct de vedere legal, nu era corect sa vina mai intai cu propunerea, sa se i-a semnaturi pentru acordul nostru si apoi sa le instaleze? Pe cand noi, ne=am trezit ca s-au instalat intr-o singura zi iar apoi n-i s-a adus la cunostinta ca trebuie sa refacem fondul de reparatii al asociatiei pentru costurile platite.
Avand in vedere conditiile stricte in care se poate instala sistem cde supraveghere in imobile de locuit in comun,intial pentru urgenta solutionarii sesizati politia teritoriala
Daca au instalat camerele fara acordul membrilor este ilegal.
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am facut plangere (unii din locatari, nu toti), au venit, au vazut si au spus ca nu este de competenta lor.

Alte discuții în legătură

Camere supraveghere scara asociatie locatari mfdunhill mfdunhill buna ziua, in urma hotararii AG, pe cara blocului [hol si intrare] s-au montat camere de supraveghere. Am 2 intrebari : 1. avem nevoie de la anspdcp de ... (vezi toată discuția)
Vizionarea în direct pe monitor de către conducerea asociației de proprietari a celor care intră în scara blocului. legalitate sau nelegalitate? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Vizionarea in direct pe monitor a celor care intra in scara blocului constituie ceva ilegal in opinia. Are cineva o alta opinie? Practic imaginile trebuie ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere montate fara asociatie proprietari. buna ... Raducu11 Raducu11 Camere supraveghere montate fara asociatie proprietari. Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 20 apartamente. De curand s-au montat camare de ... (vezi toată discuția)