avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea pensiilor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea pensiilor

Bună dimineața, am o intrebare pentru dumneavoastră, am lucrat 28 de ani din care 12 ani in grupa a doua de munca, am trei copii și vârsta de 55 ani . Pot să beneficiez de reducerea vârstei de pensionare si de la grupă si de la copii ? Eu sunt in pensie de incapacitate de muncă din 2012 cu boală rară. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:47, 11 Iulie 2019
Răspunsul este NU.

Femeile care au realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani, şi care au născut 3 copii şi i-au crescut până la vârsta de 16 ani beneficiază la cerere de reducerea cu 6 ani a vârstei de pensionare prevăzută.

Reducerea aceasta nu se va putea cumula cu nicio altă reducere a vârstei de pensionare prevăzută de noua Lege a pensiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege a pensiei mary50 mary50 In noa lege a pensiei,mamele ce au nascut si crescut mai multi copii,mai beneficiaza de a iesi mai repede la pensie?:( (vezi toată discuția)
Legea pensiilor alexandru_floarea64 alexandru_floarea64 Bună dimineața , dacă optez pentru legea mamelor care se va aplica din 2021 , voi mai beneficia de grupa de muncă? Nu mă refer a acumula reducerea de la ... (vezi toată discuția)
Ma pot pensiona ? aurelia 52 aurelia 52 Sunt nascuta pe 12/08/1952. O vechime in munca de aprox.25 ani. Am 4 copii. In anul 1969, eleva fiind, la practica in productie intr-un laborator de ... (vezi toată discuția)