Am cumparat o casa direct de la dezvoltator care si-a facut singur publicitate prin afisarea pe gard a intentiei de vinzare imobil.Aceeiasi casa a fost prezentata de un consilier imobiliar ginerelui meu care a semnat in nume propriu pentru vizitare.In momentul de fata agentia ma obliga la plata comisionului si a penalitatilor aferente. Vreau sa va intreb daca este corect ca eu sa platesc comisionele si penalitatile aferente.De la agentie mi-a spus ca ele vor fi platite de rude pana la gradul IV.Multumesc frumos!
Buna ziua,
Exista o clauza de exclusivitate in cuprinsul contractului semnat cu agentia?
Poate daca ar citi un avocat contractul semnat v-ar putea spune ce sanse au dumnealor in eventualitatea unui proces...
Dacă este corect să plătiți comisionul agenției imobiliare, sau nu, răspunsul se află în clauzele și obligațiile conținute de contractul cu agenția, semnat de ginerele dvs.
Agenția știe, a mai pățit și cu alții astfel de probleme, și dacă în alte cazuri similare a câștigat procesele, au speranța că vor câștiga și procesul cu dvs.
În mod normal nu ar trebui achitat pt ca nu isi poate asuma cineva (Chiar o rudă sau afin) obligații în numele dvs fără un mandat.
În cazul dvs doar analizând impreuna cu un av clauzele din contract și situația de fapt o sa va lamuriti
Contractul este legea părților și produce efecte între părți, potrivit principiului relativității efectelor contractului!
Excepțiile de la acest principiu sunt expres prevăzute de Codul Civil, iar speța dvs nu se încadrează decât poate în promisiunea faptei altuia, context în care oricum nu trebuie să plătiți dvs nimic, poate doar ginerele, dar trebuie analizat contractul pentru a vi se oferi un răspuns concret.
Mai mult decât atât, dacă în eventualitatea unui litigiu demonstrați că intermedierea nu s-a realizat, dvs contractând direct, nu veți fi obligat la plata prețului.