avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calitate de martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calitate de martor

Buna ziua,
va rog sa-mi raspundeti daca e posibil.
Ce drepturi are martorul impotriva caruia s-a formulat plingerea penala, poate refuza sa fie audiat si sa dea declaratie la politie si cine trebuie intii audiat de catre politie persoana vatamata sau martorul impotriva caruia s-a formulat plingerea? Esista articole de lege in acest sens?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:24, 11 Iulie 2019
Tehnic martorul are obligatia sa raspunda sincer la intrebari. Suspectul nu are aceasta obligatie.
Daca vreti sa va aparati mergeti insotit de avocat.
Nu o sa va descurcati cu politia fara avocat intr-un sens care sa va ajute..

Daca vreti sa dati declaratie sincera puteti merge si singur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala garson garson Sunt chemat la politie pentru a da o declaratie pt.ca impotriva mea sa depus o plingere penala.Doresc sa stiu daca pot intreba politistul daca sunt martor sau ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac daca vor sa ma forteze sa devin martor pentru a ma autoincrimina utilizator35354 utilizator35354 Ce sa fac daca vor sa ma forteze sa devin martor pt. a ma autoincrimina? Speta: X este prins de catre Politie ca vindea droguri. X incepe sa-i dea in gat ... (vezi toată discuția)
Organul de cercetare penala e obligat sa scrie ce declara cel audiat sau cel audiat? eusaisapte eusaisapte organul de cercetare penala e obligat sa scrie ce declara cel audiat sau cel audiat? Cand sunt audiat de procuror, cheama un grefier, si uneori organul de ... (vezi toată discuția)