Reprezint o firma romaneasca cu capital integral strain care vrea sa obtina autorizatia de functionare pentru agentie de plasare a fortei de munca. As vrea sa stiu daca personalul specializat, respectiv psiholog, profesor sau sociolog trebuie sa fie cetatean roman cu diploma universitara obtinuta in Romania sau poate fi si cetatean strain cu diploma de specialitate obtinuta in strainatate?
Va multumesc
Indiferent de tara unde se desfasoara activitatea, se angajazeaza personal conform pregatirii educationale recunoscuta in tara cu pricina.
Puteti angaja si persoane straine, cu conditia ca diplomele lor sa fie recunoscute (sau echivalate) in Romania. Pentru acest lucru, apelati la institutiile competente sa va ajute (ministerul muncii, ministerul educatiei, colegiul psihologilor, etc), in functie de posturile pe care doriti sa angajati care pot sa va comunice in ce masura diplomele obtinute in afara Romaniei sunt recunoscute intern sau eventual ce alte echivalari mai trebuiesc obtinute, acolo unde este cazul de asa ceva.
Nu conteaza cetatenia personalului specializat, respectiv psiholog, profesor sau sociolog , ci doar faptul ca diplomele lor trebuie sa fie recunoscute in tara.
Diplome
sally_daisy
Buna ziua tuturor,
As avea si eu o intrebare si anume:
- daca un cetatean strain care are drept de lucru in Romania (fiind casatorit cu un cetatean roman) ... (vezi toată discuția)
Echivalare diplome
mihali
Buna ziua,
As dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva intr-o problema si anume:
- cum se poate obtine echivalarea unor diplome obtinute in strainatate ... (vezi toată discuția)