avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de crestere copil

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am aflat de curand ca sunt insarcinata. Problema este ca in momentul de fata nu mai am contract de munca. Urmeaza sa am contract din septembrie. Intrebarea mea este daca aceasta intrerupere de 3 luni ma va afecta la calculul indemnizatiei. In cazul acesta cum se va face calculul? in decursul a celor 2 ani, am avut venituri variabile (am avut mai multe joburi in acelasi timp), dar se pare ca ultimele 12 luni ma vor dezavantaja. Pot face in vreun fel ca sa pot beneficia de veniturile din cele 12 luni de dinaintea inchiderii contractului? Este de preferat sa nu ma mai angajez acum, pentru a se lua in considerare cele 12 luni din ultimii doi ani? Mentionez ca lucrez in invatamant dar pe perioada determinata, ceea ce inseamna ca voi incepe in septembrie. Multumesc
Cel mai recent răspuns: AlexandraVirginia , utilizator 20:13, 11 Iulie 2019
Care este data de nastere a copilului ?

Detaliati exact care a fost/ va fi statutul dvs in ultimii doi ani anteriori acestei date (de exemplu, angajata de la ... pana la ......., casnica de la ... pana la ....... etc.)
Luna nasterii va fi februarie 2020. Din 2012 pana pe 15.06.2019 am fost angajata cu CIM. Din 15.06.2019 nu mai am contract, deci casnica. Din 9 .09.2019 voi avea din nou contract pana la prenatal. Aceasta intrerupere ma dezavantajeaza foarte mult. Se va calcula 0 venit?
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2019
AlexandraVirginia, utilizator
Cred ca ati vrut sa scrieti februarie 2020.

Perioada eligibila pentru CCC este : martie 2018 - februarie 2020

Perioade luate in calcul : martie 2018 - iunie 2019 ; septembrie 2019 - februarie 2020.

Calculul indemnizatiei se va raporta la perioadele : septembrie 2019 - februarie 2020 (6 luni), respectiv ianuarie 2019 - iunie 2019 (6 luni).
Am inteles. Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Andreea120 Andreea120 Buna ziua sunt insarcinata in 8 saptamani si as vrea sa stiu daca întrerup acum contractul de munca mai pot primi indemnizație? (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si lauzie? Madaaa Madaaa Buna seara, Sunt insarcinata in 4 luni si angajata din data de 19 septembrie 2019. Data probabila a nasterii este 6 aprilie 2020. Prind 7 luni lucrate ... (vezi toată discuția)