avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procente mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procente mostenire

Buna seara! As dori o lamurire in urmatoarea situatie: tatal meu a decedat, ca mostenitori fiind mama mea, eu si sora mea.
Situatia 1: casa a fost construita in timpul casniciei parintilor mei; ce procente mosteneste mama mea si ce procente mostenim noi, cele 2 fiice?
Situatia 2: tatal meu avea o suprafata de teren ,mostenita de la parintii sai(nu a fost dobandita in timpul casniciei cu mama mea); ce procente mosteneste mama mea si ce procente mostenim noi, cele 2 fiice in aceasta situatie?
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2019
arlezyyana, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. casa: 1/2 este cota mamei din bunul comun, deci mostenirea este de 1/2.
cote mostenire: 1/4 din 1/2 mama, 3/4 din 1/2 fiicele.

2. teren: 1/4 mama, 3/4 fiicele.
acest răspuns util
1. Mama 5/8. Dvs si sora 3/8, adică 3/16 fiecare.
2. Mama 1/4. Dvs si sora 3/4, adică 3/8 fiecare.
acest răspuns util
Buna seara,
1. CASA
- mama va primi 5/8 din intreaga casa (1/2 partea ei si 1/4 din 1/2, cota de mostenire)
- fiecare fiica care 3/16 din intreg (1/2 din 3/4 din 1/2)
2. TEREN
- mama 1/4 din intreg terenul
- fiecare fiica cate 3/8 din intreg terenul.
acest răspuns util
Mama are o cota de 5/ 8.
Dvs si sora dumneavoastra detineti o cota de 3/ 16, fiecare.

In ce priveste terenul , mama are o cota de 1/ 4, iar dumneavoastra si sora o cota de 3/ 4 . anume fiecare o cota de 3/ 8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copil din alta casatorie! Sfarlea Sergiu Sfarlea Sergiu Buna seara! Bunicul meu tocmai a decedat acum cateva zile,dupa 3 zile de la deces mama mea a primit un telefon de la sora ei (vitrega),tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)
Cota mostenire surori LetitiaParlea LetitiaParlea Buna ziua, sint Letitia, 65 ani, parintii au decedat, ei au o fiica iar eu sint fiica doar a mamei mele cu alt sot anterior . Sintem surori doar dupa mama. As ... (vezi toată discuția)