avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota mostenire surori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota mostenire surori

Buna ziua, sint Letitia, 65 ani, parintii au decedat, ei au o fiica iar eu sint fiica doar a mamei mele cu alt sot anterior . Sintem surori doar dupa mama. As dori o parere pertinenta asupra cotei de mostenie - 25 % sau 37.5 % ? Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: LetitiaParlea , utilizator 18:07, 13 Septembrie 2018
cota de mostenire a cui din succesiunea cui?
cota mea (fiica doar a mamei) versus cota sorei mele (fiica ambilor parinti). Parintii sint decedati, tatal meu (vitreg) a decedat inaintea mamei .
Am înțeles ca mama Dvs a decedat ultima.
Mama Dvs îl moștenește pe soțul ei, și Dvs va moșteniți mama.
Acum dacă nu ne precizați care sunt copiii și care cu cine sunt făcuți, Spuneti doar de o sora - noi nu va putem preciza ce inseamna și nici. Dacă acest procent este corect.
Nu știm care bunuri sunt ale mamei, care ale tatalui.
Mai bine mergeți la notar și deschideți succesiunile ...
Bunul care se mosteneste este bun comun al mamei si al sotului sau (a fost dobandit in timpul casatoriei)?
Bunul -casa- este facuta de parinti pe timpul casniciei, eu sint facuta de mama cu sotul anterior deci nu sint fiica tatalui care a decedat, iar sora este a mamei si a tatalui vitreg - cei care au facut casa. Tatal a decedat primul apoi mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moºtenire hi779 hi779 Bună ziua, Aş dori să imi oferiţi informaţii cu privire la următorul caz: Tatăl meu a decedat în 2000, eu (fiică) însă n-am făcut ... (vezi toată discuția)
Mostenire tata vitreg snowgirl19 snowgirl19 Buna ziua! Am si eu o problema si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra daca se poate: este vorba despre mostenirea unui apartament. Parintii mei au ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire claugan claugan Salut, Tatal meu a ramas vaduv si s-a recasatorit Tata are un apartament si inca e in viata. Mama vitrega solicita parte din apartament Mama vitrega e pe ... (vezi toată discuția)