avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... daune - interpretare clauza
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

daune - interpretare clauza

"Pentru depasirea termenului de plata se vor plati penalitati de 0,2 % calculate la valoarea sumei datorate"
Datorita recesiunii care ne afecteaza, am achitat la termen din suma totala de plata de 4500 lei, suma de 4000 lei, ramand dator peste scadenta 500. voi plati penalitati la 500 lei sau la total suma de plata.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 15:47, 27 Noiembrie 2009
0,2% pe zi de intarziere
mihaipaul a scris:
"Pentru depasirea termenului de plata se vor plati penalitati de 0,2 % calculate la valoarea sumei datorate"
Datorita recesiunii care ne afecteaza, am achitat la termen din suma totala de plata de 4500 lei, suma de 4000 lei, ramand dator peste scadenta 500. voi plati penalitati la 500 lei sau la total suma de plata. [/quot
Textul clauzei contractuale este "al naibi" de ambiguu in favoarea credirtorului (banca ?).

Totusi, mergeti pe ideea ca ar fi corect, logic si moral, ca penalitatea de 2% pe zi intarziere sa se aplice la suma restanta (500) si NU la totalul imprumutului.
Pentru siguranta, notificati creditorul, in scris, cu confirmare de primire, modul in care intelegeti Dvs. sa interpretati textul.
Veti forta astfel creditorul sa-si devoaleze intentiile, preintampinand astfel agravarea situatie (cresterea penalitatilor).
Cu stima,
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
legalmgm, utilizator
Nu cred sa fie ceva probleme, clauza este destul de clara ""Pentru depasirea termenului de plata se vor plati penalitati de 0,2 % calculate la valoarea sumei datorate"" ori de moment ce dv. ati achitat 4000 de lei din 4500, suma datorata de dv. este de 500 lei, la aceasta suma se va aplica penalitatea de intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari intretinere soso1986 soso1986 Sal, as vrea sa stiu daca se poate de la un expert contabil cum se calculeaza penlizarile la intretinere, am 2000 de lei de plata si administratorul mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli intretinere plus calcul penalitati Zyraxess Zyraxess Buna ziua, As vrea sa ma lamureasca cineva, daca se poate, vizavi de urmatoarea speta: Unui apartament nu i s-au platit cheltuielile de intretinere din anul ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati intretinere adipir adipir Buna ziua ! va rog daca doreste cineva sa posteze un programel excel , sau in alta forma privind calculul penalitatilor pentru apa rece si canal-meteorica ... (vezi toată discuția)