avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inchidere firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inchidere firma

Buna ziua,

Am infiintat o firma (S.R.L) de printing in urma cu un an si acum doresc sa o inchid.
La infiintarea firmei am cumparat o imprimanta de aproximativ 80000 Euro din bani personali (fara start-up sau alte fonduri) incluzand si TVA-ul. O data cu inchiderea firmei vreau sa vand aceasta imprimanta catre alta societate comerciala.
Intrebarea mea este: La vanzarea imprimantei va trebui sa platesc TVA din pretul de vanzare?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:38, 15 Iulie 2019
O sa o vindeti cu factura si chitanta. Da,veti plati la stat daca sunteti inregistrat ca platitor de tva..
Daca sunteti platitor de TVA, trebuie sa platiti la stat 19%.
Firma nu este platitoare de TVA (dar totusi platesc 1% TVA)
Deci o sa platesc 1% din din pretul de vanzare a imprimantei?

Da, veti plati 1% impozit pe veniturile microintreprinderii.

E mai bine asa. Daca intrati in posesia ei ca persoana fizica ca urmare a lichidarii si dizolvarii impozitul e mai mare.
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2019
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere societate Videodek Videodek Detin o societate comerciala infiintata in 2004,pe cand eram student,societate care are in activ un spatiu comercial cumparat pe firma,societate care de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Impozit venit microintreprindere si stingere creante prin cesiune/vanzare auto tigros tigros Am o microintreprindere pe care intentionez sa o inghet pentru ca mi se pare aiurea sa platesc impozit forfetar aiurea pentru o activitate comerciala ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite victorSuta victorSuta Salutare! Am infiintat un start-up in domeniul IT si am ca prim client potential un spital de stat din Muntenegru. M-ar interesa taxele si impozitele pe ... (vezi toată discuția)