Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o parere.
In calitate de tert proprit obisnuiam sa fac plata unei propriri(pensie alimentara pentru un copil) pentru un angajat al meu intr-un cont bancar indicat de catre executorul judecatoresc.Recent am primit o adresa de la executorul judecatoresc pentru continuarea propririi, la care este anexata o cerere semnata de creditor prin care imi cere sa fac plata intr-un alt cont facand referiri la numele persoanei desemnata sa-i ridice banii si adresa acesteia (nu stiu daca este adresa de domiciliu sau resedinta a creditorului).Pana aici totul bine dar angajatul meu spune ca nu este de acord sa-i fie virati banii in noul cont deoarece este contul fostei soacre si el doreste sa-i plateasca copilului si nu soacrei.
Intrebarea mea este daca mie in calitate de tert proprit imi revine vreo obligatie de a verifica identitatea persoanei desemnate pentru a ridica suma sau a contului bancar in cauza,sau trebuie doar sa pun in aplicare decizia executorului judecatoresc conform art 787 alin 1) punctul 2, cod procedura civila,mentionez ca executorul invoca acest articol,de asemenea alte documente nu mi-au fost trimise decat adresa de la executor,extras de cont bancar si cererea creditorului?
Va multumesc.
Executorul este autoritatea care certifica corectitudinea celor indicate in adresa, precum si identitatea partilor si legalitatea imputernicirii de a ridica banii respectivi. Nu este obligatia dumneavoastra de a verifica aceste lucruri. Legalitatea actiunilor executorului, daca va fi cazul, va fi apreciata de catre instanta de judecata la sesizarea persoanei interesate. (contestatie la executare)
Proprire
ana_24
Buna ziua,
As dori sa ma ajutati si pe mine, am primit o instiintare de la Biroul Executorului Judecatoresc precum executarea silita prin infintarea unei ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi
veronica812
Buna ziua,
Ma gasesc intr-o situatie foarte neplacuta.
In anul 2007 in urma intarzierii platii unor rate la un imprumut bancar de 3400 ron, datoria a fost ... (vezi toată discuția)