avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Lipsa de la serviciu fara invoire
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Lipsa de la serviciu fara invoire

Buna ziua, acum 2 saptamani am lipsit de la munca 3 ore sa imi fac itp la masina, insa dupa ce am terminat cu itp si am pornit cu o trotineta electrica catre munca, am avut un accident de circulatie, din cauza lui am stat in spital 3 zile. Invoirea de la munca a fost verbala, nu am semnat nimic in acest sens, a fost anuntat ITM cum ca a fost accident de munca, ce ar putea pati seful meu? Dar firma? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:18, 12 Iulie 2019
Evenimentul va fi cercetat de catre o comisie desemnata prin decizia angajatorului. Dosarul de cercetare trebuie avizat de catre ITM si daca sunt indeplinite conditiile legale firma inregistreaza accidentul de munca si completeza formularul FIAM.
Prin PV de cercetare a evenimentului produs se stabilesc cauze si responsabilitati in producerea evenimentului. Personele responsabile cu producerea evenimentului pot fi sanctionati disciplinar de catre angajator conform prevederilor din Regulamentul de ordine interioara al firmei.
Modul de acordare a invoirilor pentru lucratori si evidenta acestora se stabilesc prin ROI al firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul unui accident rutier la locul de munca patronul te poate ... Sebi200 Sebi200 In cazul unui accident rutier la locul de munca patronul te poate obliga să plătești daune (vezi toată discuția)
Incident Rual256 Rual256 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca un salariat care isi termina activitatea in timp mai scurt (adica in mai putin de 8 ore) in decursul unei zile poate pleca ... (vezi toată discuția)
Accident de munca, soldat cu deces Zsuzsanna Lukacs Zsuzsanna Lukacs Buna ziua, Intrebarea mea este, daca vaduva unui salariat decedat in accident de munca, poate actiona in instanta pe patronul firmei pentru daune? ... (vezi toată discuția)