avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocare aerisiri BAE și WC de servici
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocare aerisiri BAE și WC de servici

Buna seara !
Locuiesc intr-un bloc cu 8 etaje de ~ 2,5 ani . De când m-am mutat am constatat ca aerisirea de la BAE nu funcționa . Mi s-a spus ca in urma cu mai mulți ani a fost blocată de un proprietar care a schimbat cada și ca sa încapă a desființat coșul de aerisire , blocându-l . Nu știu dacă s-a intervenit intr-un fel pentru remediere .
In urma cu doua luni am constatat ca nu mai functioneaza nici aerisirea de la WC . Am stat de vorba cu administratorul și cu președintele .......și după câteva zile a funcționat .....tot câteva zile . Acum , la întrebarea mea ce facem , administratorul a dat din umeri .
Ce posibilități am ca sa rezolv aceasta problema , dacă administratorul nu poate sa o rezolve ?
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 22:25, 16 Iulie 2019
Atentie sporita cui va adresati
Administartorul de imobil este angajatul asociatieid e proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
Administratorul de imobil nu detine autoritatea si competenta sa dispuna de la sine putere executarea de interventii la partea comuna condominiu
Pentru solutionare,sesizati oficial reprezentantul legal al asociatieid eproprietari in persoana presedintelui de asociatie care detine autoritatea si competenta sa dispuna masuri concrete astfel incat sa fie asigurate buna functionare a partii comune condominiu respectiv sa impuna proprietarului sa remedieze interventiile asupra partii comune
Și dacă “ o rezolva “ cum a rezolvat și blocarea aerisiri de la BAE ?? Fiind locatar in acest bloc de mulți ani cunoscându-se cu toată lume și fiindu-i , poate , rusine nu a făcut nimic ca sa nu se supere pe el ?
Nu exista o alta soluție decât la nivel de asociație ?
faceti sesizare la presedinte scrisa si trebuie sa va raspunda in 10 zile,legea 196/2019 art 57 litera e
e) răspunde în scris la sesizările și contestațiile scrise ale proprietarilor din condominiu în termen
de maximum 10 zile de la primirea acestora;

Puteti sesiza si la primarie dupa.Faceti pentru ambele coloane.
Ce e greu asa sa faca ce trebuie..Merge adminul sau oricine din comitet pe coloana si vede unde e blocat.
ii Spune ca aveti obligatia sa refaceti aerisirea.
IL informeaza si scris ca in 10 zile sa faca aerisirea.
Daca nu face proprietarul vinovat anunta primaria care vine si ori ii da amenda din prima ori ii da termen.

aici e toata legea 196/2018 [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2019
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața ! de vreov 5 ani aceeași problemă .locuiesc ... DAIO DAIO Bună dimineața ! De vreov 5 ani aceeași problemă .Locuiesc într-un bloc la etajul 7 /8. Vecinul de deasupra nu mai locuiește în apartamentul de ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari-neefectuare reparatii mihaela_simi mihaela_simi Buna ziua, Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc si deseori am inundatii din cauza faptului ca terasa nu este bine izolata. Am sesizat verbal acest aspect ... (vezi toată discuția)
Coloana comuna de scurgere desfiintata - viciu ascuns? Chodis Chodis In mai 2021 am cumparat un apartament cu 2 camere aflat la et. 10/10 in Timisoara. Scopul acestei achizitii este inchirierea apartamentului. Am inceput ... (vezi toată discuția)