avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata prin comision
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata prin comision

Buna ziua, daca angajatorul vrea sa plateasca agentul de vanzare cu salariu fix (min pe ec.) pana la o vanzare de X lei, iar ce depaseste X lei cu comision (procentual di acea depasire) , cum se procedeaza in revisal? Se inregistreaza acest comision? procentual sau suma rezultata? si ce termene sunt .Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:23, 5 Noiembrie 2019
multumesc
Si aceasta inregistrare se face luna de luna (suma din comision fiind diferita) in baza unui act aditional? sau ce document imi trebuie pentru aceasta inregistrare?
Fie act aditional la c.i.m., fie o decizie a angajatorului care stabileste cuantumul .
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
In CIM nu este prevazuta aceasta modalitate de plata, trebuie sa fac un act ad in care sa precizez acest mod de calcul sau este de ajuns acel act ad sau decizie prin care se stabileste cuantumul? Din 5 agenti, daca angajatorul doreste doar la 3 din ei sa aplice acest mod de calcul, se poate , sau este obligatoriu sa se specifice ce categorie de personal se incadreaza?Multumesc mult.
Este bine sa aveti si un document prin care sa se precizeze modalitatea de calcul ...

Alte discuții în legătură

Transmitere act aditional bugetari BOSKY BOSKY Care este termenul de transmitere act aditional in Revisal pt bugetari? (vezi toată discuția)
Inregistrare-modifcare-incetare cim Daliborka Daliborka Buna seara, Care sunt cerințele minime obligatorii și termenele pentru înregistrarea contractelor de muncă, modificarea și încetarea lor? (vezi toată discuția)
Revisal claraalex claraalex S-a revewnit la transmiterea in Revisal in termenul de 20 zile lucratoare , pentru actele ad. cu modificarile la contract?(durata CIM, salariul,etc) iar ... (vezi toată discuția)