avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata prin comision
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata prin comision

Buna ziua, daca angajatorul vrea sa plateasca agentul de vanzare cu salariu fix (min pe ec.) pana la o vanzare de X lei, iar ce depaseste X lei cu comision (procentual di acea depasire) , cum se procedeaza in revisal? Se inregistreaza acest comision? procentual sau suma rezultata? si ce termene sunt .Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:23, 5 Noiembrie 2019
Buna ziua, revin la discutia de mai sus si vreau sa ma lamuriti daca spun corect ceea ce voi spune:
-la salariul lunii octombrie 2019 (1-31.10) se vine cu un adaos salarial de 1000 lei (exemplu) suma pe care va trebui sa o raportez in REVISAL. Pt a face raportarea in REVISAL ar trebui sa ma incadrez in cele 20 zile lucratoare, ceea ce in cazul de fata nu se poate realiza si atunci fac raportarea in luna Noiembrie cu specificatia ,, spor salarial aferent lunii 10.2019).
La salariul lunii noiembrie salariatul va avea un salariu compus din :
-salariu de baza al lunii noiembrie + sporul salarial aferent lunii octombrie.
Este corect? Danu nu este, spuneti-mi cum ar trebui calculat.
Multumesc.
Mi se pare corect logica dvs pentru raportare ... in opinia mea, in speta, cele 20de zilelucratoare curg de la data cand angajatorul stie deja cuantumul fix al bonusului.
Mi se pare corect logica dvs pentru raportare ... in opinia mea, in speta, cele 20 de zile lucratoare curg de la data cand angajatorul stie deja cuantumul fix al bonusului.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos. Tot asa se procedeaza si in cazul in care angajatorul ar da prime de Paste si Craciun? Scestea se raporteaza in REVIAL sau doar in statul de plata? Daca se raporteaza si in REVISAL, banuiesc ca raportarea se face tot in 20 zile de la decizia cu cuantumul primei ?
Multumesc
In opinia mea, primele de Paste si Craciun nu se raporteaza in REVIAL, ci doar in statul de plata.

Alte discuții în legătură

Transmitere act aditional bugetari BOSKY BOSKY Care este termenul de transmitere act aditional in Revisal pt bugetari? (vezi toată discuția)
Inregistrare-modifcare-incetare cim Daliborka Daliborka Buna seara, Care sunt cerințele minime obligatorii și termenele pentru înregistrarea contractelor de muncă, modificarea și încetarea lor? (vezi toată discuția)
Revisal claraalex claraalex S-a revewnit la transmiterea in Revisal in termenul de 20 zile lucratoare , pentru actele ad. cu modificarile la contract?(durata CIM, salariul,etc) iar ... (vezi toată discuția)