avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Eu si fratele meu am facut actele de mostenire pe un teren care a apartinut tatalui nostru.Acesta a decedat acum 9 ani dar noi abia acum am facut aceste acte pentru ca ne-am decis sa vindem acest loc.Au iesit actele,toate legale,la notar nu am avut nicio problema dar acum concubina tatalui meu,cu care acesta a trait mai multi ani a inceput sa ne ameninte ca o sa se duca la avocat,ca si ea are dreptul acolo.El nu a fost casatorit cu aceasta nici nu a lasat vrun act in care sa apara si ea ca are vreun drept acolo.Poate sa atace actele pe care le-am facut eu si fratele meu,noi 2 fiind singurii mostenitori?

Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 23:24, 15 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate să atace în instanță dezbaterea moștenirii doar în următoarele situații:

- au fost căsătoriți legal, fără să știți;
- a primit de la concubin un testament pe numele și în favoarea ei;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sfatuiti-ma!!! dreptul meu la mostenire?!?!? Audry Audry Buna ziua! Am mai explicat cazul acesta si nu prea am primit raspunsuri (de fapt cred ca n-am explicat bine). Situatie: tatal meu are un certificat de ... (vezi toată discuția)
Speta complicata,raspuns loredana marina loredana marina deci sa inteleg ca nepotul meu are aceleasi drepturi ca si mine?eu stiam ca el mosteneste doar partea tatalui lui nicidecum si ce imi revine mie si dupa tatal ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu e într-o relație de concubinaj. sunt copil unic, ce drepturi de moștenire avem eu și și concubina lui? ciprian20022003 ciprian20022003 As dori sa stiu care sunt drepturile mele de mostenitor in situatia urmatoare: Tatal si mama mea s-au despartit legal in urma cu 20 de ani. Eu sunt singurul ... (vezi toată discuția)