avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia ptr. Pfa
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia ptr. Pfa

Am lucrat din 1982 pana in mai 2014 ,deci 32,5 ani vechime la stat ,varsta 58 ani mai 2019,am solicitatat si sa aprobat cu decizie pensionarea anticipata ,,dar am fost si pfa din 2000 pana 2018 cu taxe comntributii achitate la zi cu adeverinta de la anaf ca nu sunt restante,dar nu este specificat nimic nici ca vechime nici ca sume de calcul adaugate ,in decizia de pensie,ce este de facut ?
Cel mai recent răspuns: florinus58 , utilizator 10:57, 16 Iulie 2019
In decizia de pensionare ar fi trebuit luate in calcul si contributia la asigurarile sociale de pe perioada in care ati cotizat in calitate de p.f.a.
Daca aceasta contributie nu este luata in calcul, aveti posibilitatea contestarii deciziei de pensionare.
Am facut contestatie si au adaugat 6 ,lei dar la fel fara niciun fel de specificatie privind activ.si contributia ca pfa
Mentionez ca situatia relatata este a sotiei, va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare in declaratia unica decontare cas ilbobass ilbobass Buna ziua, Am si eu o problema la care as dori sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt PFA si in anul 2017 am declarat anticipat un venit net sub venitul minim ... (vezi toată discuția)
Salutare! caut direcția în materie de pensii. sunt pensionar ... nelu.mocanu nelu.mocanu Salutare! Caut direcția în materie de pensii. Sunt pensionar de limită de vârstă și vechime integrală, în același timp salariat cu salariul minim ... (vezi toată discuția)
Somatie anaf plata sanatate carmensaru carmensaru Am avut un PFA din 2004, suspendat in 2010, si radiat in 2012, cu certificat de atestare fiscala. Am primit in Decembrie 2013 somatie de plata pentru plata ... (vezi toată discuția)