avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stabilire hotar proprietate casa din 1958
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stabilire hotar proprietate casa din 1958

Buna ziua.Care este considerata linie de hotar a proprietatii in cazul unei case construita in 1958 fara sa se mai faca gard in spatele peretelui la marginea stresinii. Gardul este construit in continuarea casei, pt delimitarea curtii si gradinii , dar cu cca. 1/2 m in exterior pe linia stresinii casei. Acum vecinii au pretentia sa mutam gardul pe linia fundatiei casei invocand ca hotarul este fundatia casei. In acest caz o sa solicite si modificarea acoperisului caa acesta sa nu intre pe terenul lor?Mentionez ca in titul de proprietate este trecuta doar suptrafata in mp si nu am nici o schita a terenului cu date exacte . Este vreo lege din 1958 in care hotarul sa fie considerata fundatia casei?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Distanta dintre marginea stresinii vecinului si peretele casei mele adi19 adi19 Sper că acest forum este bun pentru problema mea. Lângă casa mea a apărut un restaurant, într-o fostă clădire a unui teatru de vară concesionată de ... (vezi toată discuția)
Distanta de pozitionare a gardului din curte danbontea danbontea Buna ziua! Locuiesc intr-o curte comuna. Doresc sa ma delimitez de vecin, prin constrirea unui gard in prelungirea casei, avand curtea in spatele casei. ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiziune teren proprietate comuna sim14 sim14 Am cumparat o casa intr-un duplex. La semnare, in documente, proprietatea nu avea in compunere doar un lot de teren ci doua. La al doilea lot era \"cota ... (vezi toată discuția)