avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vreau să preiau contractele de credit ale fratelui ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vreau să preiau contractele de credit ale fratelui decedat, însă nu am acces la situațiile de plată și nu mi se dau informații. Cum se poate rezolva această situație?

Fratele meu a decedat si dupa decesul sau am aflat ca are contracte de credit cu mai multe firme tip IFN. Am anuntat aceste firme ca fratele meu a decedat si le-am transmis si certificatul de deces si deasemeni mi-am exptimat decizia de a prelua eu aceste contracte. Dar nici una din firme nu mi-a oferit un mod legal de a prelua aceste credite. La una dintre ele am si platit chiar si in avans dar nu am acces la situatiile de plata pe care le fac si nici telefonic nu mi se dau informatii caci nu sunt titular de credit. Cum se poate rezolva aceasta situatie?
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 14:20, 22 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna Elena, am o intrebare, adica mai multe:
Primul copil a renuntat la mostenirecu o declaratie la notar? Cel de-al doilea v-a donat "totul" dupa efectuarea succesiunii? A fost facuta succesiunea dupa tatal lor?
Daca succesiunea nu este facuta, daca renuntarea la mostenire nu a fost declarata la notar, va treziti cu acea rezerva succesorala a copiilor dupa parintele decedat.
Va rog sa va puneti actele in ordine si abia dupa aceea sa platit creditele fratelui dumneavoastra.
Mult succes si reusita va doresc.

BALINT ELENA a scris:

Multumesc pentru raspuns. Voi veni cu cateva explicatii. Fratele meu are doi copii, din care unul a renuntat la mostenire iar cel de-al doilea mi-a donat mie totul. Moral consider ca eu trebuie sa ma ingriesc si de datorii. Datoriile nu sunt mari, sunt doua credite pana in 8000 mii de lei . Au fost si altele dar le-am achitat iar pe acestea , nu am posibilitatea imediata sa le achit integral asa ca vreau sa preiau datoria dar intr-o modalitate legala si sa platesc ce a ramas in mod esalonat. Am citit despre contractele de novatie, prin care se pot prelua datoriile dar nu stiu daca si in cazul persoanelor fizice.

acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns. Da , primul copil a renuntat la mostenire cu declaratie la notar iar succesiunea a fost facuta si donatia pentru o parte a masei succesorale, urmans sa se faca donatia si pentu un apartament care nu are cadastru si respectiv intabularea facute. Dupa cadastru si intabulare se va face si documentele de donatie conform unei procuri intocmite de mostenitorul legal , prin care eu ma voi ocupa de toate actele inclusiv de cele de donatie.
Grija mea este ca sa nu creasca suma datorita dobanzilor nesimtite de la acest tip de firme de camatari. Desi initial mi s-a spus ca vor ingheta dobanzile, trimitandu-le pentru aceasta Certificatul de deces, ulterior sa gasesc in casuta postala de la domiciliul fratelui o nota prin care se anunta restanta , suma fiind mai mare fata de ultima nota. Am incercat sa iau legatura cu persoana care se ocupa de dosarul fratelui meu, dar se pare ca nu vrea sa discute caci mereu este de negasit.
acest răspuns util
In acest caz, cereti printr-un avocat sa va faca cunoscuta suma de restituit si datele contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frate decedat, datorie banca mihaimihai1978 mihaimihai1978 Buna ziua.....fratele meu a decedat acum 5 luni si avea un card de credit. Acuma banca trage de familie sa acoperim noi cardul.Montionez ca el nu era casatorit ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la tatal decedat care avea credit bancar Ioioioi Ioioioi Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat in situatia urmatoare. Tatal meu a facut un credit de 15 mii euro de nevoi personale fara girant sau fara ... (vezi toată discuția)
Renunțare la cota-parte din moștenire: cum să procedez pentru ca mama mea să intre în posesia ei? Lory31 Lory31 Buna ziua. In urma decesului tatalui meu eu, fratele si mama am facut succesiunea si am acceptat cu totii calitatea de mostenitori. Am acceptat mostenirea dar ... (vezi toată discuția)