avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Verificare inregistrare contract chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Verificare inregistrare contract chirie

Salutare,

Am vazut ca exista mai multe postari de genul cu acelasi subiect, insa sunt ceva mai vechi si cred ca s-a modificat legea intre timp.
As dori sa stiu cum pot verifica daca contractul de inchiriere a fost inregistrat la fisc sau unde se inregistreaza aceste contracte. Contractul a fost facut in 3 exemplare, din care 2 au fost luate de catre proprietar.
Proprietarul nu doreste sa inapoieze garantia desi apartamentul arata foarte bine (pot sa zic ca l-a regasit cu mult mai curat ca atunci cand mi l-a predat). Mentionez ca nu mi-a dat niciodata o chitanta, factura sau proforma si cred ca a inregistrat cu o suma mai mica.

Orice raspuns este bine venit!

Zi buna!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:51, 16 Iulie 2019
Proprietarul persoana fizica nu o sa va poata da niciodata o chitanta, factura sau proforma.
Contractul nu se mai inregistreaza la finante ci persoana fizica depune doar declaratia unica prin care isi declara venitul din inchiriere si isi plateste impozitul anual. Tot ce tine de acest aspect reprezinta date la care numai el are acces.
Puteti sa va judecati in baza exemplarului din contract semnat de ambele parti, pe care il aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere stp1923 stp1923 Buna ziua, Acum ceva timp am inchiriat un ap, cu contract de inchiriere pe 1 an. Dupa cateva luni insa am plecat , anuntand si proprietarul insa nu s-a ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unei garantii in urma incetarii unui contract de inchiriere a unui apartament mariuss.i mariuss.i Am inchiriat un apartament cu 3 cam. cu suma de 1450ron.iar la incheierea contractului am achitat si o garantie cat costul chiriei,garantie stipulata in ... (vezi toată discuția)
Nedeclarare la fisc a contractului de inchiriere VerTrad1 VerTrad1 Buna ziua! Va solicit un sfat in aceasta privinta: Am inchiriat garsoniera proprietate personala unei persoane si am incheiat un contract. Avand domiciliul la ... (vezi toată discuția)