avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am angajat o doamnă căreia vreau să-i încetez ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am angajat o doamnă căreia vreau să-i încetez contractul de muncă în perioada de probă, dar m-a anunțat că e însărcinată. Să înțeleg că nu am voie s-o concediez?

Buna seara, Am si eu nevoie de un sfat. In data de 1 iulie am angajat o doamna cu contract pe perioada nedeterminata cu perioada de proba de 60 de zile. Ieri in 15 redactez notificarea de incetare a contractului de munca incepind cu data de 21.o7 doamna refuza semnarea acesteia. Astazi nu vine la service si imi trimite pe mail un concediu medical pina in data de 19.07 o instiintare ca este insarcinata in 9 saptamini. Ce sa inteleg ca nu am voie sa o mai dau afara ? Deja ma simt intr-un banc cu prosti iar trist este ca aici eu sunt prostul si treaba a fost pregatita.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:55, 27 August 2019
Hmm , exact aceeasi situatie relatata din celalalt punct de vedere , al doamnei angajate in perioada de proba , a fost postata aici , pe forum zilele trecute . Raspunsurile date au fost total diferite respectiv favorabile d-voastra ca angajator .
Vedeti discutia aici :
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Am cerut adeverință, nu apare nimic în ea dar în 2019 un control care să îți confirme sarcina la un cabinet privat de specialitate nu este automat anunțat către medicul de familie.

Ipj a scris:

Când ați angajato nu ați cerut analize medicale și adeverință de la medicul de familie? Dacă solicitați această adeverință, medicul era obligat să menționeze că este însărcinată, și atunci aveați posibilitatea de a nu o angaja.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Ipj Este interzis sa se ceara la angajare mentiune despre acest lucru.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitarea, la angajare, a testelor de graviditate este interzisa. (art.27 alin.4 C.mun.)

Prin urmare, interzicerea se refera la teste.
Și ca distracția sa fie maxima.... De atunci nu a mai venit la servici. A trimis concedii medicale cu cod 01 îmi solicită adeverințe că este asigurată medical și cu Nr de zile de concediu medical pe coduri.... iar cînd am cerut să dovedească stadiul de cotizare a trimis o poza cu un extras de revisal de la un angator și o adeverință fara date de identificare angajator fara semnături sau alte modalități de certificare..... Că să nu mai spun de sumele astronomice ce apar că salarii in acele poze.

Alte discuții în legătură

Incetare cim in perioada de proba - salariata insarcinata Loredana_84 Loredana_84 Pot inceta contractul de munca al unei salariate in perioada de proba, atata vreme cat e insarcinata? Mentionez ca nu ne-a adus inca la cunostinta in scris de ... (vezi toată discuția)
O gravida poate demisiona? SimoL SimoL Buna ziua, Am o intrebare. Acum o saptamana mi-am dat preavizul deoarece mi-am gasit un alt loc de munca. Insa acum 2 zile am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Informare angajator despre sarcina, la mai putin de 3 luni de la inceperea contractului de munca infiniti infiniti Buna ziua, Ma puteti ajuta cu cateva detalii referitor la procedura de informare a angajatorului asupra starii de sarcina, in conditiile urmatoare: - ... (vezi toată discuția)