avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am moștenit o casă cu clauză de uzufruct viager. Ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am moștenit o casă cu clauză de uzufruct viager. Ce act se poate face la notar ca să aibă drept de proprietate și soția mea? Vom investi acolo din banii comuni

Buna ziua,
In urma decesului tatalui meu, am obtinut mostenire o casa , cu clauza de uzufruct viager, care vreau sa o renovez impreuna cu sotia mea.Din cate stiu mostenirea e bun propriu chiar daca suntem casatoriti, Ce act putem face la notar pentru a avea parte si sotia la casa, intrucat banii investiti sunt ai amandurora.Exista vreun act care se poate face in acest sens?Pentru a avea drepturi comune la aceasta casa dupa renovarea ei?
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe masura ce investiti in casa faceti un tabel in care treceti investitiile si puneti chitantele si facturile atasat. Semnati amandoi documentul. Din moment ce sunteti casatoriti e clar ca e o cheltuiala comuna. Notarul poate sa faca acte de proprietate comuna, dar va costa destul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Costa destul si nu vad rostul. Banii ce vor fi investiti in casa vor fi bani comuni. In cazul unui divort nu o sa fiti nevoit sa impartiti casa ci doar banii investiti.

GermanAlex a scris:

Pe masura ce investiti in casa faceti un tabel in care treceti investitiile si puneti chitantele si facturile atasat. Semnati amandoi documentul. Din moment ce sunteti casatoriti e clar ca e o cheltuiala comuna. Notarul poate sa faca acte de proprietate comuna, dar va costa destul.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai cat timp traieste soacra dvs, nu investiti nimic.
Dupa ce soacra va deceda, radiati clauza de uzufruct viager de la Cartea Funciara, si cand sotul va fi proprietar deplin, incheiati cu fiul un contract de intretinere in favoarea amandurora.
Dupa care, investiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuie sa intocmesc pentru despagubirea copiiilor mei anamaria2011 anamaria2011 Buna seara intrebarea mea este urmatoarea : ce act poate sa-mi faca prietenul meu, viitor sot pentru a ma despagubi cu o suma de bani pe care am investit-o in ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare cu uzfruct viager,de la soacra mea ,dar pe contrac e trecut sotul meu iar eu in paranteza,sintem proprietari cu cota egala? crynarusu crynarusu Buna ziua ,am facut contract pe apartamentul soacrei mele de vinzare cumparare cu uzfruc viager,dar as vrea sa stiu ce obligatii avem fata de ea ? si la ... (vezi toată discuția)