IN APARTAMENTUL PRIMIT DE MINE CA MOSTENIRE DE LA PARINTI, EU FIIND UNICA MOSTENITOARE, LOCUIESTE CU CONTRACT DE INCHIRIERE, PE TIMP NELIMITAT, SI CHIRIE ZEO LEI, FIUL MEU CU FAMILIA LUI COMPUSA DIN 4 PERSOANE.
Din luna mai 2017 si pana in prezent nu si-a achitat plata intretinerii la asociatia blocului, desi aceasta obligatie este prevazuta ca si clauza la contract, Aceste plati le-am facut eu, in numele meu, la somatia Asociatiei pentru a nu fi trimisa in judecata.
Va rog sa-mi spuneti daca pot schimba contractul de inchiriere cu un nou contract pe termen de 1 an, cu clauza de evacuare imediata in caz de neplata intretinerii sau a utilitatilor si de asemenea daca respectivul contract de inchiriere cu chiria luinara 0 (zero) lei trebuie inregistrat la Administratia Financiara.
Va multumesc.
Contractul de inchiriere nu mai trebuie inregistrat la Administratia Financiara. Se depune doar declaratia unica la finante prin care se declara venitul obtinut din inchiriere si se plateste impozitul aferent. Daca nu e venit, nu se depune.
Contractul de inchiriere presupune plata efectiva a unui pret, reprezentand chiria. Daca nu este nicio suma, atunci insemna ca este un contract de comodat (folosinta gratuita a bunului). Trebuie vazut exact ce fel de contract este incheiat, ce clauze prevede, pentru a sti daca acel contract este valabil din punct de vedere legal.