avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Masina inchiriata firmei proprii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Masina inchiriata firmei proprii

Buna dimineata,

Am si eu nevoie de cateva sfaturi cat mai urgent. V-as ruga sa- mi dati cateva detalii despre ce presupune inchirierea masinii proprii de catre o persoana, firmei al carei asociat unic este. Deci x este asociat unic intr-o societate si tot x vrea sa isi inchirireze masina firmei sale pentru a-si deduce cheltuielile cu benzina.....
Acest contract ar trebui inregistrat la administratia financiara? trebuie platit impozit?
e mai bine sa declare la pretul contractului o suma lunara, modica, pe care firma i-o datoreaza ca si pret, sau valoarea totala a contractului? Cum ar trebui procedat? Cum sa se numeasca contractul ? Trebuie inregistrat?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DAIANA_ , utilizator 00:25, 18 Octombrie 2008
Puteţi încheia un contract de închiriere, iar răspunsul la întrebările de mai sus este DA, trebuie înregistrat şi sunteţi obligată să plătiţi impozit pe venitul astfel realizat, sau puteţi încheia un contract de comodat (folosinţă gratuită), pentru care nu va trebui să plătiţi impozit.

Liviu S.Bordaş


multumesc.
Deci pt cel de comodat nu se plateste nici un impozit ! Da, trebuia sa ma fi gandit.....din moment ce la pretul contractului nu mai trec vreo suma.....:), fiind un imprumut de folosinta.... deci gratuit
M-ati luminat......cazusem in intuneric :)))
Contractul de inchiriere trebuie inregistrat, dar cel de comodat nu.
La inchiriere firma plateste o chirie proprietarului + cheltuieli de intretinere, iar la comodat firma foloseste gratuit masina si plateste doar cheltuielile de intretinere care le poate deconta.
Da, stiam care este obiectul fiecaruia dintre contracte....m-am ratacit putin.....insa ceea ce nu stiam era daca trebuie sau nu inregistrat...desi raspunsul era logic......
Va multumesc oricum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comodat auto adriana m adriana m Buna tuturor, spuneti-mi va rog,in cazul unui contract de comodat auto am voie sa trec la cheltuieli impozitul si/sau asigurarea pe masina care face obiectul ... (vezi toată discuția)
Abonament program contabilitate + decontare chelt combustibil gina.lucia gina.lucia Buna seara. 1. Plata abonamentului pentru programul [EDITAT] este obligatorie pentru a se putea tine contabilitatea din punct de vedere legal (din ce am vazut ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat auto prd_nicolae prd_nicolae in vederea deducerii cheltuielilor cu combustibilul pentru un contract de comodat auto este necesara notarizarea acestuia?:( (vezi toată discuția)