avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca/invatamant profesor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca/invatamant profesor

Buna ziua.
Va rog sa imi raspundeti la cateva intrebari privind vechimea de munca si vechimea in invatamant.
Avem cazul unui profesor preuniversitar care nu are definitivatul si este trecut pe fluturas profesor debutant. Vechimea in invatamant este de 6 ani. Vechimea in munca este de peste 20 de ani.
Din legislatie eu am inteles in felul urmator: pentru profesor debutant nu se ia in considerare vechimea in invatamant, pana cand nu sustine definitivatul, este corect?
Dar vechimea in munca nu ar trebui sa se acorde ca spor? Se regaseste separat pe fluturas sau este integrat in salariul de baza?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:58, 19 Iulie 2019
Gradatia privind vechimea in munca se regaseste in salariu.
Multumesc pentru raspuns.
Si cea de vechime in invatamant se acorda doar la sustinerea definitivatului?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este adevarat ... Vechimea in invatamant este formata, din cate cunosc, din vechimea efectiva in invatamant si vechimea recunoscuta in invatamant, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare franciscmircea franciscmircea buna seara!...Am lucrat in privat timp de 7 ani de zile si de doua luni sunt in invatamant(profesor) cu norma de baza impartita in 3 scoli(le vom zice scoala ... (vezi toată discuția)
(re)angajare pensionar - personal didactic auxiliar - implicatii/conditii. Aqua_blue Aqua_blue Buna seara! Am rugamintea sa raspundeti la urmatoarele intrebari: 1) Este legal sa (re)angajezi un pensionar, cu functie de conducere, ca personal ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata delioaraeu delioaraeu Buna ziua! Sunt profesor in preuniversitar, cu definitivatul luat in 2016, am o vechime de 25 de ani in invatamant (9 ani in preuniversitar si 16 in ... (vezi toată discuția)