avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intenția de a vânde un imobil, fără acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intenția de a vânde un imobil, fără acordul co-proprietarilor consituie act de Tulburarea de posesie, conform Art. 256?

Buna ziua,
sunt co-proprietar, a unei imobil, moștenit de la tatăl meu, (casă cu grădină, cu C.F.)
pe care celălalt co-proprietar, de mai multe ori a încercat să văndă ”per total”:
a postat anunțuri pe internet ”Casă de vânzare”, și a pus afișe în fața casei ”De vănzare”,
în loc să anunțe intenția în mod corect: ”De vânzare, o parte a imobilului”.
Anunțurile sunt salvate și afișele le-am fotografiat.
Întrebarea mea ar fi: aceste fapte constituie acte de Tulburarea de posesie, conform Art. 256, din Codul penal?
”Art. 256: Tulburarea de posesie
(1) Ocuparea, in intregime sau in parte, fara drept, prin violenta sau amenintare ori prin desfiintarea sau stramutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat in posesia altuia se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda.

Sau intră sub Art. 215 din Codul penal?
”Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate

Vă mulțumesc!
M.
Cel mai recent răspuns: M_i_expert , utilizator 17:04, 20 Iulie 2019
Raspunsul la intrebarea dvs este negativ.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va multumesc, domnule avocat.
Dar presupun ca totusi este o inselaciune.
Ce sanse am sa castig daca dau in judecata?
Niciuna ,în primul rând ca nu puteti sa il dati direct în judecată,trebuie facuta o plângere la poliție care durează ani (probabil)pana se soluționeaza,Mai mult ca sigur cand se va soluționa se va constata că nu este vorba despre o faptă penală și doi nu dvs sunteti,,victima,,ci eventualii clienti carora nu li se spune adevarul .Oricum nu este vorba de o faptă penală,Pt a scăpa de această situație de mici sicane va rămâne sa iesiti din indiviziune fie solicitând sa va fie atribuit bunul fie sa fie atribuit către cealaltă parte cu obligatia sa va despagubeasca etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Am inteles! Va multumesc! Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol sopor sopor Am cumparat un teren agricol,intr-o comuna din jud Cluj printr-n contract de vanzare cumparare intocmit intre mine si persoana de la care am cumparat. ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate a unui teren agricol maurmarius maurmarius Incalcarea dreptului de proprietate a unui teren agricol unde se incadreaza in actuala legislatie?Terenul a fost arat si insamantat fara acordul proprietarului. (vezi toată discuția)
Actiune pentru tulburare de posesie. florin.constantin941@yahoo.com florin.constantin941@yahoo.com Este posibila formularea unei actiuni in justitie pentru tulburare de posesie fara formularea unei plangeri prealabile la parchet? (vezi toată discuția)