Buna ziua,
sunt co-proprietar, a unei imobil, moștenit de la tatăl meu, (casă cu grădină, cu C.F.)
pe care celălalt co-proprietar, de mai multe ori a încercat să văndă ”per total”:
a postat anunțuri pe internet ”Casă de vânzare”, și a pus afișe în fața casei ”De vănzare”,
în loc să anunțe intenția în mod corect: ”De vânzare, o parte a imobilului”.
Anunțurile sunt salvate și afișele le-am fotografiat.
Întrebarea mea ar fi: aceste fapte constituie acte de Tulburarea de posesie, conform Art. 256, din Codul penal?
”Art. 256: Tulburarea de posesie
(1) Ocuparea, in intregime sau in parte, fara drept, prin violenta sau amenintare ori prin desfiintarea sau stramutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat in posesia altuia se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda.
”
Sau intră sub Art. 215 din Codul penal?
”Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate
”
Vă mulțumesc!
M.
Niciuna ,în primul rând ca nu puteti sa il dati direct în judecată,trebuie facuta o plângere la poliție care durează ani (probabil)pana se soluționeaza,Mai mult ca sigur cand se va soluționa se va constata că nu este vorba despre o faptă penală și doi nu dvs sunteti,,victima,,ci eventualii clienti carora nu li se spune adevarul .Oricum nu este vorba de o faptă penală,Pt a scăpa de această situație de mici sicane va rămâne sa iesiti din indiviziune fie solicitând sa va fie atribuit bunul fie sa fie atribuit către cealaltă parte cu obligatia sa va despagubeasca etc.
Teren agricol
sopor
Am cumparat un teren agricol,intr-o comuna din jud Cluj printr-n contract de vanzare cumparare intocmit intre mine si persoana de la care am cumparat.
... (vezi toată discuția)