Am pierdut la apel (in septembrie 2018) un proces in care solicitam reconstituirea unui act care nu se mai regaseste in arhive, desi exista o copie conforma cu originalul eliberata din arhiva unei institutii a statului in anul 1970, cu numar se inregistrare, antet, semnaturi, stampile, timbre fiscale, numele arhivarului care eliberat copia. Aceasta copie conforma cu originalul se afla intr-un dosar succesoral la un notariat. Notariatul mi-a eliberat un document pe care l-am depus in instanta, in care confirma existenta acestui act la dosar, care poate fi cercetat de un magistrat sau judecator delegat conform art. 124 al Regulamentului de aplicare a Legii notarilor publici. Actul nu a fost cercetat de nici un magistrat si am pierdut procesul. Dupa apel, mai exista si alte cai de atac, se poate face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, sau macar se poate formula o petitie?
adi8165
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Depinde ce scrie in hotararea apelului daca scrie la final cu drept de recurs in 15 zile sau scrie definitiva. Daca nu mai aveti dreptul la un recurs prin sentinta puteti ataca aceasta ultima sentinta prin contestatie in anulare art. 503 Codul de procedură civilă,( insa trebuie sa va incadrati cu situatia dvs pe prevederile articolului si in 15 zile de la pronuntare altfel vi se respinge). Nu cred ca mai puteti apela la nici o procedura acum deoarece toate sunt tardive daca ati primit sentinta in 2018
Multumesc! Am citit undeva ca se poate depune contestatie in termen de 15 zile de la data comunicarii hotararii, dar nu mai tarziu de un an de la data cand hotararea a ramas definitiva. Dar o petitie la ICCJ se poate formula?
Arhivare dosar
ioanandrei
O HOTARIRE JUDECATOREASCA data in APEL , in INSTANTA CURTEA DE APEL , hotarire care putea fi atacata cu RECURS , nu a fost comunicata ,iar dupa 2 luni ... (vezi toată discuția)
Sentinta
IoanPaul
Sentinta data in apel de catre tribunal intr-un proces de reincredintare minor poate fi atacata cu recurs la curtea de apel? Pe sentinta scrie 'Definitiva' si ... (vezi toată discuția)