avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... EOS KSI - camatari cu acte
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

EOS KSI - camatari cu acte

Buna ziua,

Am o datorie la Eos si platesc prin executor. Am vrut sa inchid datoria si am ajuns la o reducere cu cei de la EOS (3990) + 531 cheltuieli. Mentionez ca ei mi-au zis ca reducerea se face din 5300 lei. Executorul mi-a spus ca suma catre EOS datorata este de 4678 lei + 531 cheltuieli, iar de la EOS am primit o instiintare in care ma anunta ca datoria la ei este de 5469 lei + 531 cheltuieli. In momentul cand i-am sunat sa imi explice de ce difera sumele fata de ce mi-au spus telefonic si de ce este mai mare suma pe instiintarea de plata, au zis ca ei au niste dobanzi penalizatoare pe care le pot pune, pur si simplu asa din burta. Initial suma pe care mi-au spus-o a fost de 5300 lei cu cheltuieli executare incluse, acum au modificat suma fara nicio explicatie si mi-au inchis telefonul. Nu reusesc sa ajung la o intelegere cu ei. Imi puteti spune daca este legala acea dobanda pe care au pus-o ulterior? Si daca eu platesc in continuare in rate la executor, la sfarsitul platilor, se inchide dosarul cand ajung la suma de 4678 lei sau ma pot trezi cu alte dobanzi din partea EOS neanuntate? Nu vreau sa le mai achit toata suma dupa cum au procedat fata de mine.
Cel mai recent răspuns: Diana Munteanu , Avocat 00:07, 20 Iulie 2019
Buna ziua,

Daca creanta dumneavoastra a fost cesionat catre EOS , acestia din urma nu mai pot solicita si percepe dobanzi sau penalitati.
La achitarea sumei de 4.678 lei veti ramane in continuare in baza lor de date cu datori, pentru a se constata nelegalitatea acestor dobanzi despre care spuneti, precum si a penalitatilor ar trebui facuta contestatie la executare, insa trebuie respectat termenul de 15 zile de la comunicarea instiintarii de plata. De asemenea, poate fi vorba si despre incalcarea altor dispozitii legale in ceea ce priveste executare silita, dar acest lucru poate fi constatat doar prin studierea tuturor actelor pe care le detineti in legatura cu aceasta creanta.

Cu stima,
Cu cei de la EOS direct nu am niciun contract. Daca eu achit cum este la executor suma de 4678 lei + 531 cheltuieli, sa inteleg ca mie nu mi se inchide dosarul catre EOS si imi pot percepe alte penalizari? Imi puteti spune cat costa o consultatie pe toate actele? Multumesc.
Declarati contestatie daca credeti ca aveti dreptate sau mergeti cu actele la avocat ca sa va analizeze cazul.
Nu conteaza ca nu aveti contract cu ei.
Studierea actelor consta in funcție de avocatul la care alegeți sa mergeți și ulterior impreuna cu acesta puteți decide dacă merita sau nu făcută contestația la executare.
Nu trebuie sa aveți contract cu EOS. Din câte inteleg din cele spuse de dumneavoastra, cred ca EOS a preluat datoria pe care dumneavoastra o aveați fata de alt creditor.

Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! as dori sa va adresez o intrebare daca sunteti amabili ... Flovyo Flovyo Buna ziua! As dori sa va adresez o intrebare daca sunteti amabili sa-mi raspundeti. Am luat un cretit in 2012 pe care nu l-am putut plati la timp si in 2015 ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli suplimentare abuzive sorin1364 sorin1364 Buna ziua ! In urma cu 2 ani am primit somatie de la executor cu privire la un credit nerambursat in totalitate ! Am mers la domnul executor ,am discutat cu ... (vezi toată discuția)
Reexecutare silita Andrew688 Andrew688 Am fost executat în martie 2018 pt o datorie de 2600 lei + 600 cheltuieli de executare...Am terminat cu acea executare în octombrie 2018....acum am primit o ... (vezi toată discuția)