avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cheltuieli suplimentare abuzive
Discuție deschisă în Executare silită

Cheltuieli suplimentare abuzive

Buna ziua ! In urma cu 2 ani am primit somatie de la executor cu privire la un credit nerambursat in totalitate ! Am mers la domnul executor ,am discutat cu dinsul,i-am explicat ca nu suntem de rea credinta si am avut probleme personale si am cazut de acord (prin semnare unui angajament )sa platim suma de 300 lei pe luna pina la stingerea creantei si achitarea cheltuielilor de executare bine stabilite in punerea in executare a titlului executoriu ! Ne-am tinut de cuvint si am platit luna de una suma stabilita pina la ultimul leu ! Dupa achitarea sumei am sunat la biroul domnului executor pentru a ne pune la dispozitie un proces verbal de inchiderea dosarului ! La aproximativ o luna dupa insistente si telefoane ,am fost sunati de la biroul domnului executor si anuntati ca mai avem de plata inca 2000 de lei de oarece creditorul a recalculat dobinzile si creanta nu este stinsa si daca avem nelamuriri sa sunam la kruk firma ce reprezinta creditorul ! Am sunat la ei si si au spus ca deoarece nu am platit suma toata odata au aplicat dobinzi la creanta si ca intradevar mai avem de platit 1500 de lei creanta ! Am rugat-o pe doamna de acolo sa imi trimita si mie in ce baza au perceput dobinzi la o suma stabilita printr-o hotarire judecatoreasca si sa imi trimita o instiintare de plata sa vad in ce baza platesc ! A doua zi am primit de la biroul executorului un proces verbal de cheltuieli suplimentare datat cu 2 ani in urma si in care nu specifica decit diferente de TVA la cheltuieli de executare si alte cheltuieli de executare in valoare de 538 de lei iar total cheltuieli 2 044 fara a specifica nimic insa de unde provine suma aceasta ,in ce baza ! Este legal asa ceva ,sa nu iti aduca nimeni la cunostinta si pot modifica sumele dupa bunul lor plac asfel incit sa platim pina murim? Sa ma adresez unei instante de judecata ?
Cel mai recent răspuns: sorin1364 , utilizator 20:58, 16 Iulie 2015
Da, daca aveti nelamuriri cu privire la modul de calcul al acestor sume, puteti face o contestatie la executare, in termen de 15 zile de la data comunicarii de catre executor, a PV cu cheltuielile suplimentare constand in dobanzile percepute, pentru ca instanta sa cenzureze orice nelegalitate a creditorului. ;)
Pai nu mi se pare in regula ,la discutia cu executorul nu a pomenit nimic de asa ceva ,nu ni sa adus la cunostinta despre recalculari sau dobinzi ,din contra mi sa spus ca este in regula atita timp cit platim suma stabilita nu vor fi probleme si in cazul in care intirziem la plata sa sunam si vor intelege! Acum la finalizare sa constat ca nu vor sa inchida dosarul si mai mult ca suntem inca datori desi noi am respectat intelegerea si am fost de buna credinta ! Mi se pare ca seamana cu inselatoria ....!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire peste limita legala leus leus Ce se poate dace in urmatoarea situatie: -Se intirzie 4 rate la un credit. A patra luna se plateste toata suma si este in grafic - dupa 3 saptamani ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta catre o alta firma de recuperare. VatafuF VatafuF Buna ziua. Tatal meu a fost executat prin executor judecatoresc incepand din anul Octombrie 2012 pentru o datorie la o banca de 6655 lei + 1417 lei (probabil ... (vezi toată discuția)
Se poate face angajament de plata daca ai hotarare judecatoreasca de executare silita? carmenbn carmenbn Se mai poate face angajament de plata daca ai hotarare judecatoreasca de executare silita de la un executor judecatoresc?Are acest angajament valoare ... (vezi toată discuția)