avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Fiti dragut am o intrebare eu am intentat divort in 2015 si tot eu la m castigat,ambii baietii fiind la mine,renuntand la casa pt copii,el a ales averea,el fara sa se ingrijeasca de nevoile scolare sau materiale ale copiilor si abia platindusi obligatia de pensie alimentara si acm este in urma cu plata!Am descarcat formularul pt recalcularea pensiei si intrebarea mea este cat ar dura si daca mai este nevoie sa ma prezint eu in instanta!?!? Eu stand acm in Bucuresti si el in Prahova,eu am trimis actele prin posta!.
P.S. Si cum pot dovedi ca el lucreaza la negru in constructii ba chiar a fost si in afara in Spania vreo 2 luni adica chiar se descurca dar nu vrea sa plateasca!?!?!?Multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2019
Mya marya, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 14:57, 19 Iulie 2019
Nu stiu la ce formular de recalculare a pensiei va referiți deoarece daca va adresați instanței nu exista un formular standard iar formularea corecta nu este de recalculare ci de majorarea a pensiei alimentare, asta in contextul in care pensia a fost stabilită în suma fixa ci nu in procent. Da, trebuie sa va prezentati la proces si sa dovediti ca nevoile copiilor au crescut in ultimii ani, la fel si veniturile tatălui pentru a nu va fi respinsă cererea. Procesul se putea deschide atât la instanța de la domiciliul tatălui cât și la instanță de la domiciliul copiilor. Ar fi indicat sa luati legatura cu un avocat sa va sprijine în acest demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie alimentara Anny.dumy Anny.dumy Buna ziua , de 3 ani am bagat divortul la notar impreuna cu tatal copilului meu iar pensia alimentara a decis el ca trebuie sa dea 200 ron pe luna .. dar acum ... (vezi toată discuția)
Urgent! depunere intampinare... ilma ilma Buna ziua! Sotul meu este citat intr-un proces de pensie alimentara, si trebuie sa depuna intampinare cu 5 zile inainte. Vreau sa stiu daca se poate depune ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am in intretinere un copil minor cu fostul sot.divortul ... GeorgianaMadalina GeorgianaMadalina Buna seara! Am in intretinere un copil minor cu fostul sot.Divortul a fost facut de comun acord la notar. El este plecat in strainatate de 5 ani. Din motive ... (vezi toată discuția)