avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare de sanatate

Buna ziua. In data de 27 iulie 2019 imi expira somajul. Am un copilas de aproape patru ani pe care trebuie sa il operez. Ma intereseaza daca in momentul incheierii somajului se suspenda calitatea de asigurat medical? Exista durata aceia de 3 luni de asigurare dupa somaj? In cazul in care ma interneaza si pe mine ca si insotitor cu copilul trebuie sa fiu asigurata? Exista posibilitatea de a fi coasigurata de pe urma tatalui copilului in cazul in care nu suntem casatoriti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:55, 20 Iulie 2019
In momentul incheierii somajului nu inceteaza calitatea de asigurat medical ... Calitatea de asigurat încetează în termen de o lună de la data la care a incetat plata inemnizatiei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala dupa incetare contract mihaisele mihaisele Buna ziua, As dori sa stiu, cat timp dupa incetarea contractului de munca mai este persoana in cauza asigurata? Difera aceasta durata in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sănătate! ..sorin, ..sorin, La 31 iulie rămân fără asigurare publică de sănătate, îmi puteți spune daca pot plati pe 1 luna de zile ?? Pe urmă va intra că coasigurat la soț! ... (vezi toată discuția)
Coasigurat jevelson jevelson Buna ziua, As vrea sa stiu daca pentru un sot ce este coasigurat a sotiei, in cazul in care sotia intra in concediul de crestere copil, el mai este ... (vezi toată discuția)