avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Coasigurat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Coasigurat

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca pentru un sot ce este coasigurat a sotiei, in cazul in care sotia intra in concediul de crestere copil, el mai este considerat coasigurat, si implicit sa beneficieze de gratuitate la serviciile medicale?
Multumesc pentru raspunsuri anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 13:52, 16 Aprilie 2010
Buna ziua,

in momentul in care sotia intra in concediu crestere copil, contractul de munca inceteaza si, deasemenea nu se mai depun declaratii la nicio institutie ( la casa de sanatate se depun si declaratiile cu co-asiguratii) . Dansa va fi asigurata prin lege dar, sotul isi pierde calitatea de co-asigurat in momentul in care sotia nu va mai fi salariata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co-asigurare sot cand sotia e in ccc Verrronica Verrronica Buna seara! Am nascut pe 16 octombrie, fiind si data de la care s-a suspendat contractul de munca pentru a intra in concediul de crestere copil pana la 2 ... (vezi toată discuția)
Calitatea de coasigurat aisg soc de sanatate anomim2014 anomim2014 Buna ziua, Va rog mult sa ma sfatuiti in legatura cu o situatie. Mama mea are calitate de coasigurat, dansa nerealizand venituri si este coasigurat datorita ... (vezi toată discuția)
Calitatea de coasigurat ildis ildis sunt casatorit de un an si sotia mea este casnica iar eu lucrez cu contract de munca.cum poate beneficia sotia mea de servicii medicale gratuite? (vezi toată discuția)