avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achiziție apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achiziție apartament

Bună ziua, pot cumpăra un apartament doar pe numele meu, fiind căsătorită? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:00, 20 Iulie 2019
Da, dar tot bun comun va fi.
Da, degeaba il.cumparati pe numele dvs. daca nu vreti sa fiti ambii soti coproprietari.
Ar fi bine sa mergeti la avocat ca sa va informati confidential daca nu vreti sa impartiti apartamentul in mod obligatoriu in virtutea legii.
Conteaza din ce bani ii cumparati.. daca banii provin din surse proprii, banul care inlocuieste un nun propriu, ramane tot propriu. Veti spune asta notarului si intrebati acolo cum intabulati ca bun propriu. Posibil sa fie nevoie si de declaratia sotului cu privire la provenienta sumei cu care cumparati.
Puteti schimba regimul matrimonial in cel al separatiei de bunuri, ori puteti divorta si apoi in ambele cazuri, cumparati.
Oricum, conteaza detaliile ca sa va putem sfatui eficient cum aveti de procedat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața. va rog să mă ajutați cu un răspuns. soțul ... Druga mihaela Druga mihaela Bună dimineața. Va rog să mă ajutați cu un răspuns. Soțul are un apartament cu prima soție. Acum s au hotărât să l vândă. Dar soțul ar vrea să ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare imobil Camelia Iszli Camelia Iszli Se poate face act aditional la un antecontract de vanzare cumparare a unei case (incheiat la notar), in care sa se treaca ca va fi proprietar (la data trecuta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care ... Valentina1998 Valentina1998 Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care voi achita din sume proprii (vanzarea unei garsoniere dobandita inainte de casatorie) suma de ... (vezi toată discuția)